Anne Kyllönen palasi voittokantaan Rukan FIS-hiihdoissa - Nurmi ja Mikkonen sprinttien ykköset

Anne Kyllönen nappasi voiton Rukan FIS-hiihtojen sunnuntaisessa naisten 10 km (v) kisassa. Miesten 15 km (v) kisan voitto meni Puolan Dominik Burylle. Lauantain vapaan sprinteissä parasta vauhtia pitivät Leena Nurmi ja Juho Mikkonen.
Etusuora: 02.12.2018 22:05Hiihto
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Pikaisen paluun hiihtoladuille tänä syksynä selkäleikkauksen jälkeen tehnyt Anne Kyllönen kisasi viikonloppuna Lillehammerin maailmancupin sijaan Rukan FIS-kisoissa. Kainuun Hiihtoseuraa edustava Kyllönen sijoittui lauantain vapaan sprintissä viidenneksi ja voitti sunnuntain 10 km vapaan kilpailun 18,9 sekunnin erolla ennen Oulun Hiihtoseuran Marjaana Pitkästä. Kolmanneksi sijoittui Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissinen 29,5 sekuntia kärjestä.

Lauantain naisten sprintin vei nimiinsä Lempäälän Kisan Leena Nurmi ennen Jämin Jänteen Hennariikka Rahkolaa. Kolmos- ja nelossijat menivät 20-vuotiaalle Karihaaran Visan Emmi Lämsälle ja 21-vuotiaalle Reisjärven Pilkkeen Anni Alakoskelle. Nurmi muistetaan viime kevään SM-kisojen perinteisen sprintin yllätysmestaruudestaan, jolloin hän kukisti loppukirissä itsensä Krista Pärmäkosken.

Miesten puolella suomalaisvoitosta vastasi lauantain sprintissä Juho Mikkonen. Vuokatti Ski Team Kainuuta edustava Mikkonen päihitti seurakaverinsa Turo Sipilän, joka otti viikko sitten Rukalla maailmancupin avauspisteensä sijoittumalla perinteisen sprintissä sijalle 30. Kolmanneksi Rukan FIS-sprintissä hiihti Pyhäjärven Pohdin Heikki Korpela. Voitto oli Mikkoselle ensimmäinen tällä tasolla sitten tammikuun 2016, jolloin hän vei nimiinsä vapaan sprintin Suomen mestaruuden Imatralla.

Sunnuntaisessa miesten vapaan tyylin 15 km kisassa voitto matkasi niukasti Puolaan 22-vuotiaan Dominik Buryn vietyä voiton. Bury sijoittui keväällä Pyeongchangin olympialaisissa vastaavalla matkalla sijalle 33. Ilmajoen Kisailijoiden ikinuori Kari Varis hiihti toiseksi 4,5 sekuntia voittajalle hävinneenä. Kolmossijalle sivakoi IF Minkenin Juuso Haarala ennen Verneri Suhosta, Tero Similää ja Tino Tiilikaista.