Rullahiihdon SM-mitalit jaetaan viikonloppuna Vuokatissa


Rullahiihdon SM-kisoissa jaetaan mitalit lauantaina sprinteissä ja sunnuntaina normaalimatkoilla.
Etusuora: 15.09.2021 09:34Hiihto
Rullahiihdon SM-mitalit jaetaan viikonloppuna Vuokatissa
Iivo Niskanen
Rullahiihdon SM-mitalit ovat jaossa ensi viikonloppuna Vuokatissa. Lauantaina kilpailuohjelmassa ovat sprinttikilpailut ja sunnuntaina kisataan normaalimatkoilla. Mukana kilpailuissa on Suomen ykköshiihtäjät Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen johdolla.

Myös nuorten sarjoissa nähdään Suomen kovimmat hiihtäjälupaukset. SM-kisoja voi seurata myös kotikatsomoista, sillä IS-TV lähettää kaikki viikonlopun lähdöt lauantain karsinnoista sunnuntain normaalimatkojen lähtöihin.

Rullahiihdon SM-kisojen yleiseen sarjaan on ilmoittautunut viikonlopulle yhteensä yli 150 urheilijaa. Lauantain sprinttikilpailuun on ilmoittautunut 66 hiihtäjää, ja sunnuntain yhteislähtökilpailussa nähdään lähes sata osanottajaa. Myös nuorten sarjoissa nähdään huikea määrä hiihtäjiä, lauantaina 120 ja sunnuntaina 175.Joni Mäki on yksi viikonlopun ennakkosuosikeista niin lauantain sprinttikilpailuun, kuin sunnuntain miesten vapaan normaalimatkan kilpailuun. Pohti Ski Teamia edustava Mäki oli viime vuonna järjestetyssä rullahiihdon SM-sprintissä kolmas ja normaalimatkalla mies nappasi kultaa.

– Kunto viikonloppuun on pieni arvoitus, mutta ihan luottavaisin mielin viikonloppua kohti mennään. Viimeiset viikot ovat menneet Italian korkeanpaikan leiristä palautellen, kertoo Mäki.

Harjoituskausi Mäellä on sujunut hyvin ja harjoituskaudelle laadittua suunnitelmaa on pystytty suurimmilta osin noudattamaan. Harjoituskausi on ollut erilainen muihin kausiin verrattuna.

– Kuluvalle harjoituskaudelle on lisätty korkeanpaikan leiritystä huomattavasti, ja sitä kautta kuormituksen seurannasta on tullut vielä aiempaakin tärkeämpää. Harjoituskaudella on pidetty tarkasti silmällä Olympialaisten vapaan sprinttiä. Sitä kautta panostus on sprintin puolella, kertoo Mäki.

Nuorten sarjoissa mukana suurin osa hiihtäjälupauksista


Nuorten sarjoissakin mukana ovat lähes kaikki tulevaisuuden hiihtolupaukset. Yksi nuorten sarjoihin ilmoittautuneista on Puijon Hiihtoseuraa edustava Arttu Heikkinen. Viime viikonloppuna järjestetyissä rulla-ampumahiihdon SM-kilpailuissa 17-vuotiaana MYL-sarjassa kilpaillut Arttu Heikkinen lähtee sunnuntain M18-sarjan normaalimatkalle luottavaisin mielin hakemaan ehjää suoritusta.

– Viime viikonlopun rulla-ampumahiihdon SM-kisojen perusteella tämän hetken kunto vaikuttaa hyvälle ja luottavaisin mielin voi lähteä viikonlopun kilpailuun. Voittohan aina on mielessä, kun viivalle asetutaan, mutta lähdetään kattomaan mihinkä kunto tällä hetkellä riittää.Kulunut harjoituskausi on ollut Heikkisen osalta onnistunut ja mies on pysynyt terveenä. Tavoitteet tulevalle kilpailukaudelle on asetettu arvokisoihin, joita päästään kisaamaan myös Vuokatin maastoissa.

– Pääsääntöisesti kulunut harjoituskausi on saatu vietyä läpi terveenä sekä ehjänä, joten suunnitelmien mukaan on voinut harjoitella. Tulevan kauden tavoitteet on asetettu Vuokatissa järjestettäviin EYOF-kisoihin sekä Yhdysvalloissa pidettäviin ampumahiihdon nuorten MM-kilpailuihin, päättää Heikkinen.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta