Ruotsalaiskävelijä kärysi - syytteli aiemmin kilpakumppaneitaan dopingista


Etusuora: 27.03.2015 16:58Yleisurheilu
Ruotsalaiskävelijä kärysi - syytteli aiemmin kilpakumppaneitaan dopingista
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Ruotsalainen kilpakävelijä Andreas Gustafsson, 33, on antanut positiivisen dopingnäyteen. Gustafssonin A-näyte on osoittautunut positiiviseksi, mutta kävelijän käyttämää ainetta ja näytteen antamisen ajankohtaa ei ole kerrottu julkisuuteen.


Ruotsalaiskävelijöiden päävalmentaja Siw Karlström kuvailee käryä järkyttäväksi yllätykseksi. Gustafssonia itseään ei ole tavoitettu kommentoimaan uutista.

Andreas Gustafsson syytti viime kesänä Zurichin EM-kisojen yhteydessä venäläiskävelijöitä dopingin käytöstä. Syytteille onkin runsaasti näyttöä, sillä kohuvalmentaja Viktor Cheginin tallista on kärynnyt jo lukuisia huippukävelijöitä.

Gustafssonin uran paras arvokisasijoitus on kahdestoista sija Barcelonan EM-kisojen 50 kilometrillä 2010. Berliinin MM-kisoissa 2009 hän sijoittui samalla matkalla 21:nneksi, ja Osakan MM-kisoissa 2011 sijaluku maalissa oli 22:s. Ennätyksikseen ruotsalainen on kävellyt 50 kilometrillä ajan 3.54.08 (2011) ja 20 kilometrillä 1.21.51 (2013).

Andreas Gustafssonin isä Bo Gustafsson voitti olympiahopeaa 50 kilometrin kävelyssä Los Angelesin 1984. Ateenan EM-kisoissa 1982 hän sijoittui kolmanneksi 50 kilometrillä.

expressen.se
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta