Ruotsin hiihdon uusimman superlupauksen kohtalo puhuttaa – Liian nuori maailmancupiin


Ruotsin kansallisen hiihtokauden avauksen suurin yllättäjä oli vasta 19-vuotias Frida Karlsson, joka sijoittui toiseksi kymmenen kilometrin perinteisen tyylin kilpailussa Bruksvallarnassa lauantaina.
Joona Klemi: 18.11.2018 16:27Hiihto
Ruotsin hiihdon uusimman superlupauksen kohtalo puhuttaa – Liian nuori maailmancupiin
Ainoastaan Charlotte Kalla oli nuorta naista nopeampi, ja taakse jäivät muun muassa Stina Nilsson sekä Ebba Andersson.

Expressen kuitenkin uutisoi Ruotsin hiihtomaajoukkueen linjauksesta, jonka mukaan Karlsson ei pääse vielä kilpailemaan maailmancupissa, sillä hän on liian nuori.

Lauantaina voiton vienyt Kalla sai kuitenkin kiertää maailmancupia jo 18-vuotiaana. Nainen yllättyi kuullessaan nykylinjauksesta, jonka mukaan alle 20-vuotiaat pääsevät maailmancupiin vasta tammikuun lopulla Lahdessa järjestettävien ikäluokan maailmanmestaruuskilpailujen jälkeen.

Kalla on myös aiemmin kertonut, että hän tuskin olisi voittanut Tour de Ski:tä 20-vuotiaana, jos ei olisi päässyt kiertämään maailmancupia niin nuorena.

- Se oli todelle hyödyllistä minulle. Sain nähdä, mikä ero juniorimaailmanmestaruuden voittamisella ja maailmancupin kiertämisellä olikaan. Jo pelkästään se, että sain harjoitella koko kauden A-maajoukkueen mukan oli kehittävää, Kalla kertoi Expressenille.

Kalla ei kuitenkaan halunnut kritisoida maajoukkueen toimintaa. Sen sijaan Calle Halfvarssonilla oli vankka mielipide asiasta.

- Jos kerran Frida on noin hyvä ja haluaa kiertää maailmancupia, sen pitäisi olla mahdollista. Ymmärrän kuitenkin myös ajatuksen siitä, ettei pidä kiirehtiä, Halfvarsson sanoi Expressenille.

Frida Karlsson (10.8.1999)


Karlsson voitti viime keväänä (2018) yhdistelmäkilpailun junioreiden maailmanmestaruuden Gomsissa. Samoissa kisoissa hän saavutti kaksi pronssista mitalia (viesti & sprintti). Karlssonin oli tarkoitus debytoida viime keväänä Falunin maailmancupissa, mutta hän sairastui ja joutui vetäytymään kilpailusta.

Karlsson on menestynyt hienosti myös juoksijana. Vuoden 2016 nuorten EM-kisoissa ruotsalainen oli seitsemäs 3000 metrillä. Hänen 3000 metrin ennätyksensä kirjataan 9.47,75 (2016). Tänä syksynä Karlsson voitti 22-vuotiaiden sarjan suuressa maastojuoksutapahtumassa, Lidingöloppetissa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Åker hem från årets premiär med en go känsla i magen😋 Grattis @kalla_87 till dagens seger!🤩

Henkilön FRIDA KARLSSON (@fridakarlsson) jakama julkaisu


Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta