Koko tähtikaarti mukana - Tässä Ruotsin joukkue Tour de Skille 2023/24


Ruotsi valitsi tiistaina joukkueensa vuoden vaihteessa Italiassa ja Sveitsissä hiihdettävälle seitsemän osakilpailun Tour de Ski -kiertueelle. Viime kauden naisten Tourin voittaja Frida Karlsson ei ole mukana joukkueessa.
Etusuora: 19.12.2023 14:04Hiihto
Koko tähtikaarti mukana - Tässä Ruotsin joukkue Tour de Skille 2023/24
Kuva: Teemu Moisio / PTB Creative (Ruka Nordic)
Ebba Andersson.


Ruotsi valitsi tiistaina hiihtäjänsä 30.12.2023-7.1.2024 kilpailtavalle Tour de Skille. 19 hiihtäjän joukkueessa on mukana 10 naista ja 9 miestä. Ruotsin joukkueesta löytyy odotetut nimet.

Naisista mukana ovat muun muassa viime kauden Tour de Skin voittaja Frida Karlsson ja toissa kauden kakkonen Ebba Andersson. Sairasteluista kärsinyt Jonna Sundling palaa Tourilla tositoimiin. Myös sprinttereistä kokonaisvaltaisiksi yleishiihtäjiksi Sundlingin tapaan kuoriutuneet Emma Ribom ja Linn Svahn ovat potentiaalisia nimiä koko kiertueen kärkitaistoon.

Miesten joukkueessa Ruotsin syömähampaat ovat maailmancupissa peräti viidentenä majaileva Calle Halfvarsson sekä paluuta kansainvälisiin kärkikahinoihin tekevät William Poromaa ja Jens Burman.

Tour de Ski käynnistyy 30.12. Italian Toblachissa kolmella kilpailulla, jatkuu 3.-4.1. Sveitsin Davosissa ja päättyy 6.-7.1. tutusti Val di Fiemmessä, Italiassa. Arvokisattomalla kaudella Tour de Skin merkitys on entistä suurempi ja kiertue tulee olemaan todella kovatasoinen.Ruotsin joukkue Tour de Skille 2023/24


Ruotsin joukkue

NaisetMiehet
Ebba AnderssonEdvin Anger
Maja DahlqvistGustaf Berglund
Johanna HagströmJens Burman
Sofia HenrikssonTruls Gisselman
Moa IlarCalle Halfvarsson
Frida KarlssonJohan Häggström
Moa LundgrenLeo Johansson
Emma RibomWilliam Poromaa
Linn SvahnOskar Svensson
Jonna Sundling 

Katso myös: Tour de Ski 2023/24: ohjelma, TV-tiedot, joukkueet & paljon muuta infoa
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta