Ruotsin seiväskomeetta Duplantis mestaruuden perässä - Keihäässä kiehtova suomalaisnäkymä


Nuorten MM-kisojen viidentenä päivänä on aika nauttia Armand Duplantisin suorituksista. Päivän loppukilpailuissa suomalaisista nähdään mitalipotentiaalinen keihäänheittäjä Teemu Narvi sekä moukaririnkiin asteleva Kiira Väänänen.
Joel Sippola: 13.07.2018 23:16Yleisurheilu
Ruotsin seiväskomeetta Duplantis mestaruuden perässä - Keihäässä kiehtova suomalaisnäkymä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Armand Duplantis

Operaatio pronssin kirkastaminen


Nuorten ME-miehellä Armand Duplantiksella on tuskin muuta vaihtoehtoa kuin kirkastaa kahden vuoden takainen pronssi kullaksi. Jotain 18-vuotiaasta ruotsalaisen suoritustasosta kertoo se, että hän on kuluvan ulkokauden aikana ylittänyt 590 tai enemmän huimat neljä kertaa.

Nuorten MM-kisat ovat hänelle hyvä etappi matkalla kohti Berliinin Euroopan mestaruuskisoja. Näissä nuorten karkeloissa seiväshypyn kisaennätys on muuten 571. Mitaleille on tyrkyllä myös toinen pohjoismaalainen, norjalainen Sottern Guttormsen, joka on maansa nuorten ennätyksellä 555 ikätilaston jaetulla kolmannella paikalla.

Kuuban tuorein ihmepoika


Vuonna 2001 syntyneen pomppuihmeen Jordan Diazin jaloista lähti kesäkuussa uusi kolmiloikan alle 18-vuotiaiden ME 17,41. Kyseisellä tuloksella hän sijoittuu miesten maailmantilaston viidenneksi, ja hän on myös lähes kahdeksan vuotta nuorempi kuin topvitosen toiseksi nuorin hyppääjä.

Nuorten MM-kisoissa kilpailleista kuubalaisista esimerkiksi kahden vuoden takainen nelonen Christian Atanay Napoles oli viime vuonna Lontoon MM-kisoissa neljäs. Onkin täysin mahdollista, että Tampereen kolmiloikka kisan ylivoimainen ennakkosuosikki Diaz nähdään jo heti lähivuosina kärkisijoilla aikuisten arvokisoissa.

Narvilla jopa kultasauma


Kaksi vuotta sitten Intian Neeraj Chopra riemastutti nuorten MM-finaalissa paiskaamalla keppinsä nuorten ME-lukemiin 86,48. Tänä vuonna tilaston kärkipaikkaa pidetään hallussa ainoastaan 77,59 kantaneella suorituksella. Se on Etelä-Afrikan Anro Van Eedenin nimissä

Teemu Narvi on parantanut tänä vuonna ennätystään lähes kymmenen metriä lukemiin 75,15, jolla hän on maailmantilaston kolmantena. Suomalainen osoitti karsinnassa, että kunto on hyvä. Mitalin tuoksua on ilmassa.

Nappaako Väänänen pistesijan?


Kolme vuotta sitten Suvi Koskinen moukaroi pronssille, mutta nyt finaalissa heittävälle Kiira Väänäselle pistesija olisi valtaisa saavutus. Se vaatinee Varpaisjärveen Vireen urheilijalta Kaustisen karnevaaleilla syntyneen ennätyksen 61,75 rikkomista.

Tilaston kärkinimi Alyssa Wilson selvitti vaivoin tiensä finaaliin. Näissä kisoissa hän on yrittänyt kisata kiekossa, kuulassa sekä moukarissa, mikä on vaatinut veronsa.

Lauantain loppukilpailut: Naisten moukari, miesten seiväshyppy, naisten 200m, miesten 5000m, miesten keihäs, miesten 400m aidat, miesten ja naisten 4x100m viestit

Päivän suomalaiset: Anniina Kivimäki 10 000m kävely), Ada Koistinen (3-loikan karsinta), Eero Ahola (kiekon karsinta), Saara Keskitalo (100m aitojen välierät), Kiira Väänänen (moukari) ja Teemu Narvi (keihäs).
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta