Ruotsin seiväslahjakkuus taivutti jälleen junioreiden ME-lukemat


Etusuora: 13.01.2018 10:43Yleisurheilu
Ruotsin seiväslahjakkuus taivutti jälleen junioreiden ME-lukemat
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
18-vuotias seivästalentti Armand "Mondo" Duplantis säväytti viime vuonna hyppäämällä junioreiden ME-korkeuden 590. Arvokisoista tuliaisina oli alle 20-vuotiaiden EM-kulta ja aikuisten MM-kisojen yhdeksäs sija. Ruotsalais-yhdysvaltalainen Duplantis avasi hallikauden 2018 räväkästi perjantai-iltana Nevadassa ylittämällä junioreiden halli-ME-korkeuden 583, joka on myös kuluvan hallikauden maailman kärkitulos. Myös aiempi sisäratojen ME 582 oli Duplantisin nimissä viime talvelta.

Ruotsalainen aloitti kilpailunsa ylittämällä 538 ja selvitti ilman pudotuksia myös korkeudet 548, 558 ja 568. Korkeudesta 578 Duplantis pudotti kerran ja jätti seuraavat yritykset korkeuteen 583, sillä Devin King (USA) oli selvittänyt 578 ensimmäisellään. Ruotsalainen ylitti 583 toisella yrityksellään ja voitti kilpailun. Tämän jälkeen hän yritti vielä kolmesti lukemia 592.

Myös naisten kilpailussa nähtiin hallikauden kärkitulos, kun MM- ja olympiahopeamitalisti Sandi Morris (USA) ylitti 490. Morris on parhaimmillaan ylittänyt tasan viisi metriä syyskuussa 2016.

https://youtu.be/9vO7-aumD5Q
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta