Saksalaisurheilijat tyytymättömiä IAAF:n toimiin - julkaisivat videon puhtaan urheilun puolesta

Saksalaisurheilijat tyytymättömiä IAAF:n toimiin - julkaisivat videon puhtaan urheilun puolesta


Etusuora: 11.08.2015 10:39Yleisurheilu
Saksalaisurheilijat tyytymättömiä IAAF:n toimiin - julkaisivat videon puhtaan urheilun puolesta
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kansainväliseen yleisurheiluliittoon on kohdistunut valtavaa kritiikkiä viime aikojen dopingepäilyjen vuoksi. IAAF:n epäillään sivuuttaneen suuret määrät epänormaaleja veriarvoja sisältäviä dopingtestejä. 

Nyt ryhmä saksalaisia huippu-urheilijoita, etunenässä kiekonheiton olympiavoittaja Robert Harting, on noussut barrikadeille videolla. He ilmoittavat videolla, että eivät voi suvaita IAAF:n tapaa toimia ja ovat menettäneet uskonsa yleisurheilun kattojärjestöön. Hartingilta tempaus ei ole ensimmäinen laatuaan, vaan hän kieltäytyi olemasta ehdokas vuoden 2014 yleisurheilijaksi, koska useasti kärynnyt Justin Gatlin taisteli samasta palkinnosta.

Video on saavuttanut laajan levikin maailman tunnetuimpien iltapäivälehtien uutisoidessa asiasta ja useat muut huippu-urheilijat ovat jakaneet julkisesti kiitosta ryhmän toimintaa kohtaan. Myös IAAF on kommentoinut asiaa ja kutsunut Hartingin seuraamaan heidän työtään puhtaan urheilun puolesta.

Videolla esiintyy Hartingin lisäksi muun muassa moukarinheittäjä Kathrin Klaas, juoksija Robin Schembera ja kiekkonainen Julia Fischer.

https://www.youtube.com/watch?v=BimVqY1Wr9E

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset