Saksalaisurheilijat tyytymättömiä IAAF:n toimiin - julkaisivat videon puhtaan urheilun puolesta


Etusuora: 11.08.2015 10:39Yleisurheilu
Saksalaisurheilijat tyytymättömiä IAAF:n toimiin - julkaisivat videon puhtaan urheilun puolesta
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kansainväliseen yleisurheiluliittoon on kohdistunut valtavaa kritiikkiä viime aikojen dopingepäilyjen vuoksi. IAAF:n epäillään sivuuttaneen suuret määrät epänormaaleja veriarvoja sisältäviä dopingtestejä. 

Nyt ryhmä saksalaisia huippu-urheilijoita, etunenässä kiekonheiton olympiavoittaja Robert Harting, on noussut barrikadeille videolla. He ilmoittavat videolla, että eivät voi suvaita IAAF:n tapaa toimia ja ovat menettäneet uskonsa yleisurheilun kattojärjestöön. Hartingilta tempaus ei ole ensimmäinen laatuaan, vaan hän kieltäytyi olemasta ehdokas vuoden 2014 yleisurheilijaksi, koska useasti kärynnyt Justin Gatlin taisteli samasta palkinnosta.

Video on saavuttanut laajan levikin maailman tunnetuimpien iltapäivälehtien uutisoidessa asiasta ja useat muut huippu-urheilijat ovat jakaneet julkisesti kiitosta ryhmän toimintaa kohtaan. Myös IAAF on kommentoinut asiaa ja kutsunut Hartingin seuraamaan heidän työtään puhtaan urheilun puolesta.

Videolla esiintyy Hartingin lisäksi muun muassa moukarinheittäjä Kathrin Klaas, juoksija Robin Schembera ja kiekkonainen Julia Fischer.

https://www.youtube.com/watch?v=BimVqY1Wr9E
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta