Saksan keihäsässä Röhler tavoittelee 88 metrin heittoa


Jukka Moisio: 21.04.2015 18:03Yleisurheilu
Saksan keihäsässä Röhler tavoittelee 88 metrin heittoa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Saksalainen Thomas Röhler heitti viime vuonna eurooppalaisista toiseksi pisimmän keihäskaaren 87,63 - edellä tilastossa oli vain Euroopan mestari Antti Ruuskanen (88,01). Zürichin EM-areenalla Röhler jäi finaalin viimeiseksi 70 metrin raapaisulla, mutta tänä vuonna Pekingin MM-kisojen heittopaikalla hän aikoo olla terävämpi.

Jenan kaupungista kotoisin olevan Röhlerin harjoituskausi on sujunut ilman merkittäviä ongelmia. Huhtikuussa valmentaja Harro Schwuchowin suojatti harjoittelee Portugalin Algarvessa.
- Tavoitteena on hioa tekniikkaa hyvissä olosuhteissa. Keihäänheitossa 80 prosenttia suorituksesta koostuu teknisestä varmuudesta, Röhler kertoo Saksan yleisurheiluliiton uutisessa.

Maansa mestari vuosilta 2012-2014 kuuluu vahvaan saksalaisheittäjien kaartiin, jolta odotetaan menestystä elokuisissa MM-kisoissa. Röhler keskittyy täysillä Pekingin kilpailuun.
- Haluan heittää heti kauden alussa kansainvälisen tason tuloksia. Tarkoitus on sitten parantaa tulostasoa siitä hiljalleen kohti MM-kisoja.

Tänä vuonna Röhler (191cm/90kg) on ehtinyt hypätä Thüringenin osavaltion hallimestaruuskisoissa korkeutta 186 ja sijoittua toiseksi keihäänheiton Euroopan talvi-cupissa Leiriassa tuloksella 81,83. Leirian kilpailun Röhler otti harjoituksen kannalta ja mitatuksi tuli vain kaksi heittoa.
- Kilpailu kertoi kuitenkin hyvin sen missä mennään.

Seuraavan kerran Röhler asettuu heittopaikalle kilpailumielessä Dohan Timanttiliigan avauksessa 15. toukokuuta. Hän puolustaa Timanttiliigan keihään kokonaiskilpailun voittoa viime vuodelta, mutta ei ota asiasta lisäpaineita.
- Timanttiliigan voiton uusiminen ei ole tämän kauden tärkeimpiä tavoitteitani. Olen 23-vuotiaana vielä nuori keihäänheittäjä. Minun pitää ennen kaikkea löytää varmuutta tulostasooni.

Toukokuun lopussa Röhlerin on tarkoitus kilpailla Ostravassa (26.5.), Dessaussa (29.5.) ja kotikentällä Jenassa (31.5.). Perinteinen Jenan toukokuun kilpailu muistetaan ainakin Jan Zeleznyn hurjasta maailmannätysheitosta 98,48 vuonna 1996. Röhler ei vielä haaveile Zeleznyn lukemista, mutta oman ennätyksen hinaaminen aluksi yli 88 metrin on yksi kesän tavoitteista.
- Vaikka en minä jahtaa ennätyksiä.
Talouden ja liikuntakasvatuksen opiskelijalla on myös tavoitteita urheilun ulkopuolella. Tänä vuonna Röhlerin on tarkoitus valmistua kandidaatiksi, jonka jälkeen hän aikoo jatkaa maisteriopintoja.

Leichtathletik.de
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta