Sandra Eriksson juoksi 1500 metrin Suomen ennätyksen 4.11,89!

Etusuora: 19.02.2015 22:06Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Tukholman XLgalanin päätöslajina oli naisten 1500 metriä, jossa Suomen Sandra Eriksson juoksi uuden halliratojen Suomen ennätyksen 4.11,89. Edellinen SE oli Mari Järvenpään nimissä 4.13,24. Eriksson sijoittui kilpailun kahdeksanneksi. Kilpailun voitti Sifan Hassan maailmankärkiajalla 4.00,46.

Naisten pika-aidoissa kilpailun selvään voittoon juoksi Suomen Nooralotta Neziri ajalla 8,02. Aika on vaivaiset kolme sadasosaa heikompi, kuin Nezirin tällä hallikaudella juoksema Suomen ennätys. Kilpailun toiseksi aitoi Yhdysvaltojen Kristi Castlin (8,10) ja kolmanneksi Ukrainan Hanna Plotitsina (8,11).

Miesten 200 metrin B-erässä nähtiin uusinta viime viikonlopun hallimaaottelusta, kun Jonathan Åstrand kohtasi ruotsalaiskaksikon Johan Wissmanin ja Nil de Olivieran. Tällä kertaa ulkoradoilla juosseet ruotsalaiset nappasivat kaksoisvoiton jättämällä Åstrandin kolmanneksi 21,65. De Olivieran voittoaika oli 21,30.

Naisten seipäässä Minna Nikkanen ylitti toisellaan 430 ja sijoittui kilpailun kahdeksanneksi. Kilpailun voittoon hyppäsi Kreikan Nikoleta Kiriakopoulou 476.

Kisojen kovimmasta suorituksesta vastasi Etiopian kestokone Genzebe Dibaba. Etiopialainen takoi Globenin 200 metrin radalla uuden 5000 metrin maailmanennätyksen 14.18,86 parantaen edellistä ennätystä noin kuusi sekuntia. Dibaban viimeinen kilometri oli hurja 2.46.