Sanooko Suomen nopeimman miehen seurakaverin nimi mitään? Otto Ahlfors loistaa tärkeissä kisoissa ja mielii EM-kisoihin


Joel Sippola: 08.03.2018 16:08Yleisurheilu
Sanooko Suomen nopeimman miehen seurakaverin nimi mitään? Otto Ahlfors loistaa tärkeissä kisoissa ja mielii EM-kisoihin
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Pikajuoksija Otto Ahlfors on SM-kisoissa parhaimmillaan. EM-kisojen lisäksi tulevassa kesässä on myös yksi toinen kiinnostava yksityiskohta Ikaalisten Urheilijoiden sprintterin näkövinkkelistä katsottuna.

Kun viime aikoina suomalaisesta pikajuoksusta on puhuttu, pinnalle nousee kaksi nimeä: Samuel Purola ja Samuli Samuelsson. Näiden kavereiden lisäksi lajissa on kansallisesti muutenkin hyvä pöhinä päällä. Nuorten sarjoissa on mielenkiintoisia menijöitä ja ensi kesän Berliinin EM-kisoihin pikaviestiin Suomi voi saada varsin iskukykyisen ryhmän.

Ikaalisten Urheilijoiden vuonna 1994 syntynyt Otto Ahlfors on kaveri, joka ei valokeilassa näy. Mies on kuitenkin tehnyt kansallisesti varsin hyvää jälkeä.

Voi huoletta piirtää kuvan siitä, että mies on kovissa paikoissa parhaimmillaan. Vuoden 2013 Kalevan kisoissa hän paineli 19-vuotiaana pronssille. Viime vuoden SM-halleissa hän venyi mestariksi. Seinäjoen Kalevan kisoissa Ahlfors puolestaan tyylitteli Samuelssonin perässä Ikaalisten Urheilijoille kaksoisvoiton sivuten ennätystään 10,44.

Nuori mies myöntää kokevansa itsensä vahvaksi tärkeissä kisoissa.

– Nyt on ainakin sattunut onnistumisia niihin kohtiin. Kyllä minä kuvailisin itseäni niin, Ahlfors toteaa.

Ikaalisten nopeat kaverukset                                    

Kuten tuli jo mainittua, Ahlfors ja vuoden nuorempi Samuelsson edustavat saman seuran värejä. He ovat paitsi kilpakumppaneita, myös hyviä kavereita keskenään. Leireillä he ovat kämppiksiä.

– Olemme tunteneet monen vuoden ajan. Kevään leirien kautta olemme enemmän tekemisissä.

Viime vuoden Kalevan kisojen mestari ja matkan parhaimmillaan 10,30 porhaltanut Samuelsson motivoi esimerkillään myös Ahlforsia ja vie kilpailumielessä tätä myös eteenpäin.

– Ei siitä ainakaan haittaa ole. Olen kyllä tykännyt ja mukava kaverikin.

EM-raja ei vaadi ihmeempiä

Tälle vuodelle Ikaalisten Urheilijat on vahvistunut 10,78 pyyhältäneellä Eerikki Pekkolalla sekä 10,88 kellottaneella Samir Demnatilla. Kun seurasta löytyy ennestään Samuelssonin ja Alhforsin kaltaiset tekijämiehet, Ikaalisten Urheilijoilla onkin heittää varsin väkevä nippu Mikkelin SM-viesteihin. Viestit tosin ovat tänä vuonna vasta syyskuussa.

– Se on todella myöhään, mutta katsotaan. On hyvä joukkue, jos kaikki pysyvät ehjinä. Ei meillä hirveästi varamiehiä ole.

Vaikka SM-viestit ovatkin hyvä mauste miehen kesään, hänen päätavoitteensa on päästä EM-kisoihin juoksemaan satasen että viestin. Satasen EM-raja on 10,35. Vuonna 1994 syntynyt sprintteri on yleensä hyvä lähtijä.

– Peruspaketti on hyvässä kunnossa. Nyt alle vain ehjä ja hyvä kevätkausi, niin uskon sen sieltä tulevan. Ei se sen ihmeempiä vaadi.

 

 
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta