Sara Kuivisto juoksi MM-hallien finaaliin 1500 metrillä


Sara Kuivisto eteni 1500 metrin finaaliin MM-halleissa.
Etusuora: 18.03.2022 13:38Yleisurheilu
Sara Kuivisto juoksi MM-hallien finaaliin 1500 metrillä
Kuva: PNG-kuvapankki
Sara Kuivisto on jatkanut tällä hallikaudella viime kesän hulppeaa menoaan. Perjantaina Kuivisto juoksi mainiosti 1500 metrin alkuerissä MM-halleissa.

Taktiseksti virheettömästi kärjen tuntumassa sisäradalla juossut Kuivisto ylsi 1500 metrin alkuerässään kolmanneksi ja nappasi suoran jatkopaikan finaaliin. Suomalaisen aika oli 4.08,05. Erän voitti koko kilpailun ennakkosuosikki Gudaf Tsegay.– Tavoite täyttyi. Halusin olla erän kolmen parhaan joukossa, enkä jäädä odottelemaan mitään aikavertailua, Kuıvisto totesi SUL:n tiedotteessa.

– Uskon, että lauantaina kulkee paremmin, kun sain tässä konetta auki. Tänään oli vähän tukkoinen fiilis eikä niin vireä olo. Ajateltiin valmentajani Ari Suhosen kanssa, että minulle parasta on jos lähdetään hiljaa. Mutta sekin käy, jos lähdetään kovaa. Ajattelin siinä alussa, että menen tuohon keulaan ja vähän pistän jarrua, ellei joku tule sieltä vetämään, Kuivisto jatkoi.

– Taktiikkana oli yleisemmin, että maltilla vaan ja niin kauan helposti kuin vain pystyy. Finaalissa etiopialaisille tuskin mahtaa mitään, mutta muuten kaikki on mahdollista. Siitä lähdetään finaalissa, Kuivisto totesi finaalitavoitteistaan.Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen juoksee MM-hallien finaalissa 1500 metrillä. Naisten 1500 metrin finaali juostaan lauantaina illalla klo 21.35 Suomen aikaa.

Katso myös:
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta