Seitsenottelu: Brianne Theisen-Eaton hamuaa MM-kultaa Pekingistä


Etusuora: 21.08.2015 14:22Yleisurheilu
Seitsenottelu: Brianne Theisen-Eaton hamuaa MM-kultaa Pekingistä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Naisten seitsenottelu kuuluu avauspäivän kisatarjontaan. Naisottelijat aloittavat urakkansa pika-aidoilla aamuyöllä kello 4.00.

Suosikkina kilpailuun lähtee kanadalainen Brianne Theisen-Eaton. 26-vuotias ottelijatar on kuluneella kaudella tehnyt maansa ennätyksen 6808, mikä oikeuttaa myös maailmantilaston ylivoimaiseen piikkipaikkaan. Moskovasta Theisen-Eaton saavutti hopeaa, joten nälkää kirkkaimpaan mitaliin varmasti riittää. Näinköhän miesten ja naisten ottelun kultamitalit menevät samaan vitriiniin, kun Briannen kumppani Ashton Eaton kilpailee miesten ottelussa.


Kovimman vastuksen kanadalaisella tulee tarjoamaan brittikaksikko Jessica Ennis-Hill - Katarina Johnson-Thompson. Ennis-Hill on kilpaillut vain kerran ottelussa olympiavoittonsa (2012) jälkeen – alkukesästä Götzisissä sijoittuen neljänneksi tuloksella 6520. Tuolloin 29-vuotias britti tuskin oli vielä parhaassa iskussaan, sillä hän on tehnyt kesän mittaan huipputuloksia yksittäisissä lajeissa. Ennis-Hill on itse asettanut tavoitteekseen ”vain” mitalin ja kertoo kisojen olevan ekstraa kaudelle, kun päätavoite siintää ensi vuoden olympialaisissa.

Hallissa historian toisena naisena viisiottelussa 5000 pistettä otellut nuorukainen Johnson-Thompson ei ole kilpaillut ottelussa lainkaan tänä kesänä. 22-vuotias liverpoolilainen on kärsinyt loukkaantumisista hienon hallikauden jälkeen ja näin ollen kunto on pienoinen kysymysmerkki.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta