SM-hallien lauantai: Milja Thuresonille tuplamestaruus

SM-hallien avauspäivä Kuopiossa ei tarjonnut uusia EM-hallirajojen rikkomisia, mutta kisoissa nähtiin useita tasaisia kamppailuja.
Etusuora: 16.02.2019 18:40Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Milja Thureson (380) SM-halleissa 2018.
Samuel Purola voitti 60 metrin mestaruuden ajalla 6,70 ja kukisti Otto Ahlforsin seitsemällä sadasosalla. EM-halliraja 6,72 jäi siis Ahlforsilla vielä alittamatta. Myös Eetu Rantala (6,78) alitti 6,80.

Milja Thureson urakoi menestyksekkäästi 60 ja 400 metrillä. 60 metrillä voitto irtosi tuloksella 7,46, josta Aino Pulkkinen jäi 0,01 sekuntia ja Anniina Kortetmaa 0,02 sekuntia. 400 metrin kisan Thureson vei ajalla 54,64 ennen Kristiina Halosta (54,83) ja Eveliina Määttästä (55,37).

Miesten 400 metrin kisa oli huipputasainen. Christoffer Envall palkittiin kultamitalilla samalla ajalla 48,38 kuin hopeamitalisti Erik Back. Markus Teijula jäi kärkikaksikosta vain sadasosan.

1500 metrillä Jaakko Piesanen juoksi ulkorataennätystäänkin kovemman 3.53,29 ja vei mestaruuden 0,4 sekuntia ennen Samu Mikkosta. Pronssimitalisti Panu Jantunen jäi jo yli kolme sekuntia.

Naisten 1500 metrillä EM-halleihin valmistautuva Sara Kuivisto hallitsi juoksua alusta asti ja voitti ajalla 4.19,39. Hopeamitalisti Kaisa Tyni (4.20,54) saavutti SM-mitalin kuuden vuoden tauon jälkeen. Nathalie Blomqvist sijoittui kolmanneksi (4.23,50).

Kuulapaikalla Kaisa Kymäläinen vei mestaruuden ja voitti kuusi senttiä Eveliina Rouvalia tuloksin 15,59 - 15,53. Yllätyspronssi meni ennätyksensä työntäneelle Kaisu Eskeliselle (14,91), jonka paras tulos ennen kuluvaa hallikautta oli 14,12.

Hyppylajit jäivät tasoltaan vaisuiksi. Simo Lipsanen voitti kolmiloikan tuloksella 16,19, eikä päässyt muilla mitatuilla hypyillä yli 16 metrin. Seurakaveri Arttu Tyystjärvi (15,41) loikki hopeaa ja Aaro Davidila ennätyksellään 15,24 pronssia.

Daniel Kosonen voitti korkeushypyn uusinnan jälkeen tuloksella 209. Valtteri Välimäelle (206) hopeaa ja Valtteri Mattilalle (202) pronssia.

Myös seiväspaikalla käytiin uusinta. Wilma Murto oli lopulta Minna Nikkasta parempi - molempien lopputulokseksi jäi 425. Laura Ollikainen (400) palkittiin pronssimitalilla. Saga Andersson jäi ilman tulosta.

Taika Koilahti pituuskisan tuloksella 629, mutta muut naiset jäivät alle kuuden metrin. Hieman yllättäen hopea- ja pronssisijat menivät Sini Sanaslahdelle ja Nea Lennolle, joiden molempien tulokseksi kirjattiin 593.

Kävelyiden mestareina palkittiin Hele Haapaniemi ja Jarkko Kinnunen. Aku Partanen jätti kävelykisan väliin reisikrampin vuoksi.