SM-hallien sunnuntai: Hurske aitoi ennätyksensä, Kangas työnsi EM-rajan

Etusuora: 18.02.2018 15:56Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
SM-hallit vuosimallia 2018 on nyt taputeltu. Päätöspäivänä nähtiin runsaasti tasokkaita kamppailuja.

60 metrin aidoissa Reetta Hurske paransi tuoretta ennätystään jo aikaan 8,12 ja haastoi Nooralotta Nezirin, joka vei voiton ajalla 8,10. Hurske on Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa jaetulla toisella sijalla yhdessä Manuela Boscon ja Matilda Bogdanoffin kanssa. Lotta Harala sivusi ennätystään 8,17 ja sijoittui pronssille. MM-halliraja 8,14 jäi siis Haralalta edelleen rikkomatta.

Irakilaistaustainen Rami Kareem vei selvästi miesten aitamestaruuden ajalla 7,98. Muiden mitalistien Otto Kilven (8,28) ja Viktor Kanteleen (8,34) ajat painuivat reilusti päälle kahdeksan sekunnin.

Kuulapaikalla Arttu Kangas rikkoi kesän EM-kisojen tulosrajan voittotuloksellaan 19,90. Timo Kööpikkä työnsi kahdesti sentilleen saman tuloksen 18,65 ja palkittiin viime vuoden tavoin hopeamitalilla. Pronssimitalisti Tomas Söderlund ylitti hänkin 18 metriä kuuden sentin turvin. 18-vuotias Arttu Korkeasalo sijoittui neljänneksi tuloksella 17,99, millä hän sivuaa Arsi Harjun 19-vuotiaiden junioreiden halliennätystä vuodelta 1993.

Miesten pituus huipentui naisten kisan tapaan päätöskierroksella. Henri Väyrynen nousi voittoon hypättyään 776, kun Kristian Pullin parhaaksi jäi 775. Roni Ollikainen hyppäsi viimeisellään halliennätyksensä 769 ja sijoittui pronssille. Kristian Bäck sijoittui neljänneksi avauskierroksen tuloksellaan 756.

Urho Kujanpää voitti seiväskisan kauden parhaallaan 540. EM-rajan 555 hallimaaottelussa ylittänyt Tommi Holttinen oli toinen tuloksella 530. Talvikaudella paljon ulkomailla kilpaillut Tomas Wecksten saavutti pronssia tuloksella 520.

Kolmiloilassa Kristiina Mäkelä venytti kahdesti tuloksen 13,86 ja voitti viidennen hallimestaruutensa. Sanna Nygård (13,19) ja viimeisellä kierroksella halliennätyksensä 13,04 tehnyt Emma Pullola olivat muut 13 metrin ylittäjät.

Camilla Richardsson juoksi lauantaisen 1500 metrin mestaruuden jatkoksi ylivoimaiseen kultaan 3000 metrillä. Voittoaika oli 9.18,45. Hopea- ja pronssimitalein palkittiin suunnistajat Iida ja Anna Haataja ajoin 9.59,43 ja 10.08,12, jotka ovat siskosten halliennätyksiä.

Miesten 3000 metrin kisasta muodustui mukavan tasokas, kun kärkikolmikko Topi Raitanen (8.16,14), Jaakko Piesanen (8.18,82) ja Eero Saleva (8.21,41) tekivät halliennätyksensä.

Linda Sandblom avasi hallikautensa ja voitti korkeuskisan tuloksella 184. Tämän jälkeen hän yritti kolmesti korkeudesta 190. Kauden kärkituloksen 185 haltija Elina Kakko sijoittui hopealle ylitettyään 182. Laura Rautaselle pronssia tuloksella 180.

Samuel Purola uusi 200 metrin mestaruutensa ajalla 21,24. Hopean napannut Roope Saarinen juoksi kauden parhaansa 21,43 ja pronsille sijoittui Willem Kajander ajalla 21,83. Alkuerissä Purola juoksi 21,21, Saarinen 21,64 ja Kajander ennätyksensä 21,69.

Anna Hämäläinen voitti naisten 200 metriä ajalla 24,30. Anniina Kortetmaa (24,41) sijoittui hopealle ja Sara Francis (24,49) pronssille. Kovavauhtisissa alkuerissä Hämäläinen, Kortetmaa ja Francis juoksivat jokainen halliennätyksensä 24,18, 24,36 ja 24,39.

Sara Kuivisto (2.05,14) voitti naisten 800 metriä ennen halliennätyksensä 2.05,38 juossutta Aino Paunosta. Kuivisto juoksi viikko sitten hallimaaottelussa ennätyksekseen 2.04,80. Kuivisto on Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa kolmantena ja Paunonen seitsemäntenä. Pronssia vei 400 metrin mestari Hilla Uusimäki (2.13,24).

Simon Haglund vei miesten 800 metrin mestaruuden ennätyksellään 1.52,10. Hän kukisti lauantaisen 1500 metrin mestarin Joonas Rinteen 28 sadasosalla. Pronssimitalisti Markus Teijula (1.54,47) jäi kaksikosta reilusti.