SM-hallit: Holttinen ja Pulli suosikkeina


Joel Sippola: 15.02.2018 18:31Yleisurheilu
SM-hallit: Holttinen ja Pulli suosikkeina
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Viikonloppuna on aika kisata aikuisten SM-mitaleista Helsingin Liikuntamyllyssä. Kilpailut alkavat lauantaina klo 13.00. Tässä ennakossa keskitytään miesten kenttälajeihin.

Korkeus

Suosikin viittaa sovitellaan Salon Vilppaan Samuli Erikssonille, jolta puuttuu sisäratojen SM-kulta. Hän pomppasi kauden avauskisassaan ennätyksekseen 220, joka on talven kärkitulos. On mielenkiintoista nähdä, mihin vertyy tammikuussa 17-vuotiaiden SE:n 216 tehnyt Arttu Mattila. Superlupaus ylsi vuosi sitten 15-vuotiaana SM-hallien voittajaksi, joten jotain samantyylistä voidaan nähdä nytkin.

Seiväs

Someron Esan Tommi Holttinen on ollut tänä talvena seiväspatjan ykkösnimi petraten sisärataennätystään useita senttejä. Holttinen antoi sunnuntaina vahvan näytön, kun hän paransi ennätystään 14 sentillä lukemiin 555. Tilastokärki sai kuitenkin viime metreillä vahvan haastajan alkuviikosta 550 ylittäneestä Tomas Weckstenistä. Unohtaa ei sovi myöskään viime talven Suomen mestaria Urho Kujanpäätä, joka taivutti hiljattain kauden parhaansa.

Pituus

Kolme vuotta sitten SM-kullan pituudessa vienyt Kristian Pulli ponkaisi viikonlopun hallimaaottelussa mainiosti 783, jolla hän paransi edellistä sisärataennätystään kuudella sentillä. Viime kesänä ensimmäistä kertaa kahdeksan metriä pamauttanut Kaipolaan Vireen mies on sunnuntaina hypättävän kisan suursuosikki. Kisan yllättäjä voisi olla Joensuun Katajan vuonna 1996 syntynyt Kalle Salminen, jonka tänä talvena tehty ennätys 747 uupuu vain seitsemän senttiä vuositilaston kakkospaikasta.

Kolmiloikka

Miesten kisan kiistaton suosikki on viime talvena upeaa jälkeä tehnyt Simo Lipsanen. Tänä vuonna halli (16.84) että ulkoratojen Suomen mestari on loikkinut kaksi kertaa ja molemmissa tulos on ollut 16.25. Birminghamin MM-hallien kolmiloikkaan pääsee 16 urheilijaa, ja tällä hetkellä näyttää, että tuonne päästäkseen Lipsasen pitäisi hypätä 16.70–80. Tuomas Kaukolahden ollessa Yhdysvalloissa, hopeamitalille on vahvemmin tyrkyllä Kangasalan Urheilijoiden Topias Koukkula.

Kuula

Kankaanseudun Leiskun Arttu Kangas on ollut viimeisen neljän vuoden ajan pitelemätön SM-hallien kuularingissä. Hän pyörähteli viime vuoden SM-halleissa halliennätyksensä 20.18, joten on mielenkiintoista seurata, pystyisikö kauden tilastoykkönen nytkin parinkymmenen metrin rykäisyyn. Kankaan takana hopeaa kärkkyy Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Timö Kööpikkä, joka on saanut talven aikana edelliseen ennätykseensä (18.87) kahdeksan senttiä lisää. Kiinnostava yksityiskohta on myös se, rikkooko vuonna 2000 syntynyt Arttu Korkeasalo miesten kuulalla tehdyn 19-vuotiaiden sisäratojen SE:n 17.99, joka on Arsi Harjun nimissä.

 

 
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta