SM-maastot: Piesanen, Raitanen ja Mäki mestareiksi

Etusuora: 05.05.2019 16:28Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Jaakko Piesanen Ruotsi-ottelussa 2018

Miesten 12 km

Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesanen oli 12 km matkalla omaa luokkaansa. Piesanen jätti toiseksi sijoittuneen suunnistustaustaisen Frédéric Tranchandin minuutin päähän. Kisan kolmas oli Antti-Pekka Niinistö, joka on leireillyt kevään mittaan Arizonan vuoristossa.

Piesaselle maastomestaruus oli uran ensimmäinen. 25-vuotias Piesanen juoksi viime kaudella 10 000 metrin Suomen mestariksi ja paransi ennätyksiään kaikilla ratamatkoilla. Viime talven SM-halleissa hän voitti 1500 ja 3000 metriä.

– Tähtään seuraavaksi 10000 metrin Euroopan cupiin ja lähdin tänne nimenomaan hakemaan kovuutta ratakympille. Talvi sujui hyvin, vaikka hallikauden jälkeen olikin pientä sairastelua. Avaan ratakauden toukokuun lopulla jossakin sopivassa 5000 metrin kilpailussa, Piesanen kertoi SUL:n tiedotteessa.

Naisten 6 km

Naisten 6 km:n matkalla kovinta kyytiä piti Kristiina Mäki. Kymmenen sekuntia hänen perässään maaliin saapui Camilla Richardsson, joka juoksi muutama viikko sitten vuoristoleirin päätteeksi Kaliforniassa 10 000 metriä aikaan 33.08,26.

Kisan kolmas oli Janica Rauma, joka jäi Mäestä 40 sekuntia. Maastoissa menestystä EM-tasollakin niittänyt Johanna Peiponen oli kisan neljäs (+0.47).

Miesten 4 km

Miesten 4 km:n vei odotetusti nimiinsä Topi Raitanen. HKV:n mies jätti toiseksi sijoittuneen Ossi Kekin kuuden sekunnin päähän. Kisan kolmas oli puolimaratonin hallitseva Suomen mestari Hannu Granberg.