Sprintterilegenda Michael Johnson futisjätti Arsenalin valmennustiimiin


Etusuora: 21.04.2015 21:20Yleisurheilu
Sprintterilegenda Michael Johnson futisjätti Arsenalin valmennustiimiin
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Uutisoimme viime viikolla Arsenal pelaaja Hector Bellerinin hieman kyseenalaisista ajoista 40 metrin nopeustestissä. Bellerinin uhottiin olevan jopa Usain Boltia nopeampi, mutta Arsenal ei kuitenkaan tunnu tähän tyytyvän. Nimittäin uusimpana hankintana seuraan juoksu-oppia on saapunut jakamaan ratakierroksen ME-mies Michael Johnson.

Johnson ei kuitenkaan toimi ykkösjoukkueen mukana, vaan nuorempien pelaajien parissa. Johnson uskoo tuovansa etenkin ymmärrystä nuoren urheilijan kehityskaaren huippu-urheilijaksi.

- Yhdysvalloissa emme ymmärrä jalkapallosta lähimainkaan niin paljoa kuin briteissä, mutta meillä on laajempaa ymmärrystä mitä urheilijan kokonaisvaltainen kehittyminen huipulle vaatii.

Nelinkertainen olympiavoittaja uskoo, että voiman merkitys on saarivaltiossa ymmärretty, mutta nopeuden ja räjähtävyyden kehittämisessä on vara parantaa.

- Voima on ollut aina tärkeässä roolissa Britanniassa, mutta mitä tulee nopeuteen ja räjähtävyyteen britit ovat askeleen perässä.

Suomessa entisten juoksijatähtien osaamista on myös hyödynnetty. Ainakin 90-luvun 100 metrin Suomen mestareiden Harri Kivelän ja Sami Länsivuoren tiedetään toimineen Veikkausliiga- ja Superpesisjoukkueiden fysiikkaosastolla. Myös arvokisa-aiturit Antti Haapakoski ja Jarno Jokihaara ovat jakaneet oppejaan Superpesiksessä ja lentopallon Mestaruusliigassa.

espnfc.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta