Ruotsin ja Norjan nuoret Vuokatin Skandinavia Cupin sprinttiykköset - Mäki, Jylhä ja Korva ylsivät välieriin


Nuoret hiihtäjälupaukset veivät parhaat palat Vuokatin Skandinavia Cupin vapaan sprinteissä. Kärkisijat karkasivat suomalaisilta kauas. Parhaiten hiihtäneet Joni Mäki, Martti Jylhä ja Anita Korva putosivat välierissä.
Etusuora: 04.01.2019 13:57Hiihto
Ruotsin ja Norjan nuoret Vuokatin Skandinavia Cupin sprinttiykköset - Mäki, Jylhä ja Korva ylsivät välieriin
Cephas [CC BY-SA 3.0], from Wikimedia Commons
Vuokatin Skandinavia Cupin kolmen päivän rypistys käynnistyi perjantaina vapaan tyylin sprinteillä. Naisten kisassa oli mukana 89 osallistujaa ja miesten kisaan osallistui peräti 141 hiihtäjää.

Miesten sprintissä viisi suomalaista eteni karsinnasta erähiihtoihin. Joni Mäki oli koko karsinnan nopein. Juuso Haaralan, Verneri Suhosen ja Lauri Lepistön tie tyssäsi erähiihdoissa jo puolivälieriin, mutta Mäki ja Martti Jylhä etenivät välierävaiheeseen omien puolivälieriensä voittajina. Mäki ja Jylhä ottivat yhteen ensimmäisessä välierässä. Mäki selvisi aikavertailuun sijoittamalla erässään neljänneksi, mutta aika ei riittänyt finaalipaikkaan, kun toisessa välierässä hiihdettiin huomattavasti kovempaa vauhtia. Jylhä jäi välierän viimeiseksi ja karsiutui myös finaalista.

Täysin norjalaisessa finaalissa voiton vei maailmancup-jyrien nenän edestä 22-vuotias sprinttilupaus Erik Valnes. Valnes voitti viime vuonna nuorten vapaan sprintin maailmanmestaruuden Sveistin Gomissa. Vuokatissa taakse jäivät toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet moninkertaiset maailmancupin sprintin palkintopallimiehet Sondre Turvoll Fossli ja Håvard Solås Taugbölille. Fosslin meriiteistä löytyy myös Rukan maailmancupin voitto perinteisen sprintistä vuodelta 2015.

Naisten sprintissä karsinnasta jatkoon eteni kahdeksan suomalaista. Puolivälieristä ainoana tiensä välieriin selvitti 19-vuotias Anita Korva. Korva jatkoi hyviä esityksiään myös välierissä ja sijoittui erässään kolmanneksi. Korva päihitti välierässään muun muassa maailmancup-kisoja kolunneen Ruotsin Anna Dyvikin. Valitettavasti Korvan aika ei riittänyt aikavertailusta finaaliin.

Finaalissa kolmen ruotsalaisen ja kolmen norjalaisen taistossa voittajaksi selviytyi viime vuoden nuorten hiihdon MM-kisojen viestin pronssimitalisti Ruotsin 20-vuotias Johanna Hagström. Hän päihitti tiukassa kurotustaistossa ikätoverinsa ja maannaisensa Moa Lundgrenin. Viestipronssin lisäksi Lundgren voitti viime vuoden nuorten MM-kisoissa vapaan sprintin maailmanmestaruuden. Finaalin kolmas oli norjalainen Anne Kjersti Kalvå 0,78 sekuntia voittajalle hävinneenä.

Katso myös:

Vapaan sprintin tulokset - Skandinavia Cup Vuokatti 4.1.2019


Naiset

SijaUrheilijaAika
1.Johanna Hagstörm 🇸🇪2:29.37
2.Moa Lundgren 🇸🇪+0.05
3.Anne Kjersti Kalvå 🇳🇴+0.78
4.Ane Appelkvist Stenseth 🇳🇴+1.52
5.Jennie Öberg 🇸🇪+2.03
6.Amalie Håkonsen Ous 🇳🇴+10.93

Suomalaiset:
Anita Korva selvisi välieriin ja hiihti välierässään kolmanneksi. Aika ei riittänyt finaalipaikkaan aikavertailussa.

Karsinnasta jatkoon edenneet Maaret Pajuoja, Anni Kainulainen, Andrea Julin, Leena Nurmi, Heini Hokkanen, Jasmi Joensuu ja Johanna Matintalo putosivat puolivälierissä.

Miehet

SijaUrheilijaAika
1.Erik Valnes 🇳🇴3:00.64
2.Sondre Turvoll Fossli 🇳🇴+0.33
3.Håvard Solås Taugböl 🇳🇴+0.50
4.Gjöran Tefre 🇳🇴+0.68
5.Even Northug 🇳🇴+1.86
6.Kasper Stadås 🇳🇴+3.03

Suomalaiset:
Martti Jylhä ja Joni Mäki etenivät välieriin, mutta eivät selviytyneet finaaliin. Juuso Haarala, Lauri Lepistö, Verneri Suhonen putosivat puolivälierissä.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta