Ståhl voittoon kotiyleisön edessä - hurja yliastuttu heitto


Ruotsin kiekkojätti Daniel Ståhl oli huippuvireessä Tukholman Timanttiliigassa.
Jukka Moisio: 30.05.2019 23:11Yleisurheilu
Ståhl voittoon kotiyleisön edessä - hurja yliastuttu heitto
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Daniel Ståhlin voittotulokseksi Tukholman Timanttiliigassa kirjattiin toisen kierroksen 69,57. Jamaikan Fedrick Dacres oli kisan toinen tuloksella 68,96. Kauden kärkitulos on Ståhlin 70,56 Timanttiliigan avausosakilpailusta.

Ståhl uhkuu jopa ME-kuntoa, sillä miehen viidennen kierroksen heitto oli yli 72-metrinen mutta yliastuttu. Myös miehen viimeinen verryttelyheitto Tukholmassa oli samaa luokkaa. Kiekon ME on Jürgen Schultin 74,08 vuodelta 1986. Ståhlin ennätys on vielä toistaiseksi 71,29. Ruotsalainen tavoittelee huippulukemia myös Turun Paavo Nurmi Gamesissa 11.6.

Myös pituuspaikalla nähtiin ruotsalaisvoittaja, kun Thobias Montler hyppäsi ennätyksensä 822. Miehen ulkorataennätys koheni 12 senttiä. Viikko sitten Montler liiteli myötätuulessa 843. Tukholman kisassa EM-hallien hopeamitalisti otti kovia päänahkoja sillä taakse jäivät arvokisavoittajat Juan Miguel Echevarria (CUB), Jeff Henderson (USA), Luvo Manyonga (RSA) ja Mitiadis Tentoglu (GRE).

Norjan Karsten Warholm paineli kauden avauskisassaan 400 metrin aidat kovaan aikaan 47,85. Hän oli kisassa ylivoimainen, sillä Tj Holmes (USA) oli toinen ajalla 49,25.

Tukholman viileässä illassa nähtiin kaksi kauden kärkitulosta, kun Dina Asher-Smith (GBR) juoksi 200 metriä aikaan 22,18, ja Agnes Jebet Tirop (KEN) voitti 5000 metriä ajalla 14.50,82.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta