SUL julkaisi arvokisojen valintakriteerejä


Suomen Urheiluliitto julkaisi valintajärjestelmät alkukauden 2019 yleisurheilun arvokisoihin ja Pohjoismaiseen hallimaaotteluun.
Etusuora: 23.11.2018 13:19Yleisurheilu
SUL julkaisi arvokisojen valintakriteerejä
Olavi Kaljunen / trackpic
EM-hallit kilpaillaan maaliskuun alussa Glasgowssa. SUL:n kisarajat ovat samat kuin Euroopan yleisurheiluliiton (EA) rajat muissa lajeissa paitsi 60 metrillä ja 60 metrin aitajuoksussa, joissa SUL:n vaatimukset ovat hieman EA:ta kovemmat.

- EM-halleissa käytetään pääsääntöisesti EA:n rajoja, jotka etenkin kenttälajeissa ovat kovempia kuin viiden edellisen vuoden hallitilastojen 30. tulos. Tämän vuoksi me olemme kiristäneet omaa tulosrajaa neljässä pikajuoksulajissa, sanoo SUL:n valmennusjohtajana vielä hetken toimiva Jorma Kemppainen.

SUL:n rajat EM-hallien miesten ja naisten 60 metrille ovat 6,72 ja 7,40. Miesten ja naisten 60 metrin aitoihin ne ovat 7,80 ja 8,20. ​Kaikki kisojen tulosrajat.

EM-kisojen tulosrajat on saavutettava 1.1.-20.2.2019. Joukkueen valinta suoritetaan helmikuun 21. päivä. Kisoihin voidaan valitaan maksimissaan kolme urheilijaa ja yksi varamies per laji.

- Niissä lajeissa, joissa tulosrajan tehneitä urheilijoita on enemmän kuin EM-kilpailuissa on maakohtaisia urheilijapaikkoja, suurin painoarvo on 16.-17.2. kilpailtavilla Kuopion SM-halleilla, kärkituloksella ja keskinäisillä kilpailuilla, Kemppainen sanoo.

Valmennusjohtaja uskoo, että Suomen EM-hallijoukkueeseen valitaan yli 10 urheilijaa. Viime EM-halleissa Suomea edusti 11 urheilijan joukkue.

Hallimaaottelu Norjassa, MM-maastot Tanskassa, World Relays Japanissa

Pohjoismainen hallimaaottelu kisataan 10. helmikuuta Oslossa. Suomen joukkue valitaan viime kesän ja hallikauden 2019 kilpailunäyttöjen perusteella 4.2.

Maastojuoksun MM-kilpailut ovat ensi keväänä Tanskan Århusissa. Valintakriteerien mukaan Suomen joukkueeseen valitaan juoksijoita, joilla on edellytys sijoittua 30 parhaan joukkoon yleisessä sarjassa tai 20 parhaan joukkoon nuorten sarjassa. Joukkue kisoihin valitaan, mikäli sillä on edellytys sijoittua 16 parhaan joukkoon yleisessä sarjassa tai 12 parhaan joukkoon nuorten sarjassa.

Neljättä kertaa järjestettävä IAAF World Relays -viestijuoksutapahtuma kisataan tänä vuonna Japanin Jokohamassa 11.-12. toukokuuta. Kisaan lähtevät valitaan jo maaliskuussa. Kemppaisen mukaan Suomen osalta kisoissa nähtäneen ainakin miesten 4 x 100 metrin joukkue.

Kilpakävelyn Euroopan cup järjestetään 19. toukokuuta Liettuan Alytusissa. Siellä ohjelmassa on miesten ja naisten 50 ja 20 kilometriä ja 19-vuotiaiden 10 kilometriä. Kilpailu kuuluu ainakin alustavasti kaikkien Suomen kärkikävelijöiden ohjelmaan.

IAAF julkistaa ensi syksyn Dohan MM-kisojen tulosrajat joulukuussa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta