Suomalainen kesäolympiamitalisti kuollut


Nykyaikaisessa 5-ottelussa kaksi olympiamitalia Melbournessa 1956 saavuttanut Wäinö Korhonen on menehtynyt pitkäaikaiseen sairauteen Lohjalla 13. joulukuuta. Asiasta tiedotti Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto verkkosivuillaan.
Etusuora: 21.12.2018 23:21Muut lajit
Suomalainen kesäolympiamitalisti kuollut
Jääsken kylässä menetetyn Karjalan alueella syntynyt Korhonen (s. 21.12.1926) hävisi Melbournen 5-ottelun henkilökohtaisessa kilvassa vain Lars Hallille ja Suomen Olavi Mannoselle ja pokkasi näin olympiapronssin. Myös joukkuekilpailussa Korhonen saavutti pronssia yhdessä Olavi Mannosen ja Bernd Katterin kanssa. Suomea parempia olivat tuossa kisassa vain Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain miehistöt.

MM-kilpailuissa Wäinö Korhonen saavutti kolme mitalia joukkuekilpailuista: hopeaa Tukholmassa 1957 ja Hersheyssä 1959 sekä pronssia Aldeshotissa 1958.

SM-mitaleja Korhonen saavutti leipälajinsa 5-ottelun ohella myös miekkailussa, uinnissa ja vesipallossa. Miekkailussa hän kilpaili myös Melbournen olympialaisissa. Korhonen toimi Autourheilujärjestö AKK:n pääsihteerinä 1960-luvun alussa ja oli aktiivinen myös kulttuurin maailmassa esiintyen useissa elokuvissa ja radiokuunnelmissa. Siviilissä Korhonen teki pitkän työrupeaman muun muassa Trans-Meri Oy:n myyntijohtajana.

Wäinö Korhoselle myönnettiin Pro Urheilu -tunnustuspalkinto vuonna 2008.

Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton uutinen aiheesta: Wäinö Kalevi Korhonen In Memoriam
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta