Suomalaiset ennätysjahtiin Turun tähtiloisteessa


Yksi kotimaisen yleisurheilukesän suurimmista kohokohdista Paavo Nurmi Games kilpaillaan tiistaina Turussa.
Etusuora: 13.06.2017 14:02Yleisurheilu
Suomalaiset ennätysjahtiin Turun tähtiloisteessa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Se on menoa nyt! Kotimaisen yleisurheilukesän kohokohtiin lukeutuva Paavo Nurmi Games kilpaillaan tiistai-iltana Turussa. Seuraavassa muutama kisojen suomalaispoiminta.

Lahden Eliittikisoissa kertaheitolla suomalaisten tietoisuuteen noussut Samuel Purola lienee yksi kisojen seuratuimmista suomalaisista. Purolahan pyyhälsi Lahdessa vastatuuleen (-1,4) 10,44, joka on kaikkien aikojen toiseksi kovin suomalaisen juoksema aika vastaavissa olosuhteissa. Sään ollessa Turussa kohdalliin, voi nuori 17-vuotias yltyä jälleen kovaan kyytiin.

Suomalaisittain on mielenkiintoista nähdä myös Oskari Mörön suoritus. Sympaattinen suomalainen on jo kertaalleen kauden mittaan kilpaillut 400 metrin aidoissa, mutta tuolloin matka päättyi jo alkuvaiheessa kaatumiseen. Viereisille radoille asettuu muun muassa Puolan Patryk Dobek ja Iso-Britannian Jack Green.

Ja mitä tekee estejuoksija Camilla Richardsson? VASA IS:n juoksijatar rikkoi vastikään Lontoon MM-kisarajan (9.41,73) Espanjassa ja on osoittanut kovaa kuntoa myös sivumatkoillaan. Alittaako Richardsson urallaan ensimmäisen kerran 9.40? Juoksun ykkösnimi on Kenian Norah Tanui, joka on kellottanut tänä vuonna ennätyksekseen 9.15,15 ja on maailmanlistalla sijalla seitsemän.

Suomalaisittain lisäjännitystä tarjoilee myös Elmo Lakka, paranteleeko aituri jälleen ennätystään? Löytyykö Nooralotta Nezirin vire Lahden Eliitin hieman alavireisen juoksun jälkeen? Entä kuinka Wilma Murto ja Minna Nikkanen esiintyvät kotikentällään? Millaisen kaaren David Söderberg heittää kovatasoisessa moukarikisassa?

Ei voi myöskään olla ohittamtta miesten keihäänheittoa, joka kilpaillaan kello 20.45 alkaen. Kuten tiedetään, osallistujalista on huimaa luettavaa ja on hyvinkin mahdollista, että tiistai-iltana Turussa nähdään pisin Suomen maaperällä heitetty keihäskaari - nykyisin käytössä olevalla keihäsmallilla pisimmälle Suomessa on kiskaissut Aki Parviainen – SE-tulos 93,09 (-99).

Yle välittää kisat tiistaina kello 19 alkaen. Kisat näkyvät yli sadassa maassa ja selostetaan kymmenillä eri kielillä.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta