Suomen aitajuoksijat upeassa vauhdissa Sveitsissä - Elmo Lakka 13,49

Elmo Lakka, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske kisasivat pika-aidoissa Sveitsin La Chaux-de-Fondsissa ja jälleen nähtiin ennätysvauhtia.
Jukka Moisio: 30.06.2019 15:00Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Elmo Lakka
Elmo Lakka sijoittui 110 metrin aitajuoksussa kolmanneksi uudella hienolla ennätyksellään 13,49. Viikon takainen edellinen ennätys koheni 0,10 sekuntia. Sopivaan myötätuuleen (+0,7) juostun kisan voitti Brasilian Eduardo Santos ennätyksellään 13,30.

Lakka nousee ajallaan Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi edellään vain Arto Bryggare (13,35) ja Antti Haapakoski (13,42). Dohan MM-kisojen tulosraja on 13,46.

Naisten finaalissa oli liikaa myötätuulta (+3,1), joka kiidätti Nooralotta Nezirin aikaan 12,84 ja Reetta Hurskeen aikaan 12,86. Kisan voitti Luminosa Bogliolo tuloksella 12,76.

Alkuerissä Neziri aitoi 12,96 ja Hurske paransi ennätyksensä aikaan 12,99. Dohan MM-raja on 12,98.