Suomelta kova joukkue nuorten MM-hiihtoihin - Katso Planicaan nimetyt maastohiihtäjät


Hiihtoliitto nimesi 22 maastohiihtäjää 5.-11.2.2024 Planicassa, Sloveniassa järjestettäviin nuorten MM-hiihtoihin.
Etusuora: 24.01.2024 13:58Hiihto
Suomelta kova joukkue nuorten MM-hiihtoihin - Katso Planicaan nimetyt maastohiihtäjät
Kuva: Tomi Mäkipää (Loru Creative, JWSC 2021)
Niko Anttola


Suomi lähtee vahvalla maastohiihtojoukkueella 5.-11.2.2024 Planicassa, Sloveniassa käytäviin nuorten MM-hiihtoihin. Joukkueen tunnetuimmat nimet ovat Niko Anttola ja Niilo Moilanen, jotka ovat niittäneet mainetta ja kunniaa jo aikuisten sarjoissa.

Anttola otti kultaa ja hopeaa viime keväänä nuorten MM-kisojen alle 20-vuotiaiden sarjassa ja esiintyy nyt ensi kertaa vanhemassa alle 23-vuotiaiden ikäluokassa. Moilanen voitti U20-sarjan sprinttikultaa vuonna 2021 ja hyppää nyt Anttolan tapaan U23-sarjaan.

Myös muita suurelle yleisölle tuttuja nimiä Suomen rosterista löytyy. Anttolan ja Moilasen lisäksi menestysodotuksia ladataan ainakin U23-sarjassa hiihtävien Hilla Niemelän, Vilma Ryytyn, Eero Rantalan ja Emil Liekarin harteille. Heistä Rantala ylsi MM-pronssille alle 20-vuotiaiden sprintissä viime keväänä.

Planicassa kilpaillaan alle 20-vuotiaiden MM-mitaleissa maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Kisojen ohjelmassa on lisäksi maastohiihtokilpailut alle 23-vuotiaiden sarjassa.

Maastohiihdossa mitaleista taistellaan U20- ja U23-sarjoissa tällä kertaa vapaan sprintissä, vapaan 20 km yhteislähdössä, perinteisen 10 km väliaikalähdössä sekä sekaviestissä. Mäkihypyssä kilpaillaan U20-sarjassa miesten ja naisten normaalimäen kilpailut sekä sekajoukkuekilpailu. Yhdistetysssä U20-mitalit jaetaan normaalimäen kilpailuissa, parisprinteissä ja sekajoukkuekilpailuissa.

Suomalaisten iloksi nuorten MM-hiihdot näkyvät suorina lähetyksinä YLE Areena -palvelusta.Suomen joukkue nuorten MM-hiihtojen maastohiihdon kilpailuihin


U20

NaisetMiehet
Nora KytäjäNiilo Mäkinen
Silva KemppiAkseli Pitkänen
Ella Noora HaapalehtoJalmari Bergqvist
Emmi HenrikssonJuho Länsiluoto
Selene RossiEemi Naumanen
Annu VirtanenJuuso Kinnunen


U23

NaisetMiehet
Siiri KaijansinkkoNiko Anttola
Fanny KukonlehtoOlli-Pekka Laitila
Hilla NiemeläEmil Liekari
Vilma RyyttyNiilo Moilanen
 Eero Rantala
 Veeti PyykköKatso myös: Nuorten MM-kisojen ohjelma, aikataulu, TV-lähetykset & livetulokset
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta