Suomen maastohiihdon A-maajoukkue valittu kaudelle 2023–2024


Maastohiihdon A-maajoukkue tulevalle kaudelle on nimetty.
Etusuora: 02.06.2023 15:13Hiihto
Suomen maastohiihdon A-maajoukkue valittu kaudelle 2023–2024
Kuva: Ruka Nordic (PTB-Creative)
Remi Lindholm
Joukkuetta on tiivistetty menneestä kaudesta ja ryhmään on valittu 17 urheilijaa. Joukkueeseen on nimetty 8 naista ja 9 miestä. Painopisteenä tulevalle kaudelle tulee olemaan urheilijoiden perustason nostaminen, ominaisuuksien kehittäminen sekä maailmancup.

Työ tähtää 2025 MM-kisoihin ja 2026 olympialaisiin. Maajoukkueleirityksiin on tehty yksilöllisiä ratkaisuja urheilijoiden tarpeiden mukaan. Iivo Niskanen ei ole mukana harjoituskauden maajoukkuetoiminnassa. Eveliina Piippo on mukana harjoituskauden maajoukkuetoiminnassa mutta ei osallistu leiritykseen.

- Sprinttimiesten osalta leirikaudella keskitytään tekemään erityisesti hyviä kilpailunomaisia harjoituksia ryhmässä. Lisäksi sprintterit osallistuvat elokuussa Norjassa ja Ruotsissa rullahiihdon sprinttikisoihin, joissa saadaan kovaa kansainvälistä vastusta. Normaalimatkojen miehillä ja naisten ryhmällä selkeänä teemana tulevalle kaudelle ovat jyrkät ylämäet sekä ominaisuuksien parantaminen niiden hiihtämiseen. Tulevissa arvokisoissa 2025 Trondheimissä ja erityisesti olympialaisissa 2026 Val di Fiemmen laduilla on luvassa paljon jyrkkää ylämäkeä, joiden hiihtämisessä meidän tulee olla selkeästi aiempaa parempia, kertoo päävalmentaja Teemu Pasanen.

Maastohiihdon muut valmennusryhmät ovat rakentumassa ja kokonaisuudesta kerrotaan lisää myöhemmin.Maastohiihdon A-maajoukkue 2023-2024


NaisetMiehet
Jasmi JoensuuVille Ahonen
Anne KyllönenNiko Anttola
Jasmin KähäräRistomatti Hakola
Katri LylynperäPerttu Hyvärinen
Johanna MatintaloRemi Lindholm
Kerttu NiskanenNiilo Moilanen
Eveliina PiippoJoni Mäki
Krista PärmäkoskiArsi Ruuskanen
 Lauri Vuorinen

Päävalmentaja ja miesten vastuuvalmentaja: Teemu Pasanen
Miesten valmentaja (sprintti): Ville Oksanen
Naisten vastuuvalmentaja: Ville MaunukselaMyös yhdistetyn ja mäkihypyn A-maajoukkueet tulevalle kaudelle on nimetty. Miesten yhdistetyn joukkueeseen on nimetty seitsemän ja naisten joukkueeseen neljä urheilijaa. Mäkihypyn miesten maajoukkue jatkaa harjoituskauteen viiden ja naisten joukkue kahden urheilijan voimin.

Arkiharjoittelua tullaan keskittämään Kuopioon ja Lahteen, joissa maajoukkuevalmennus on tiiviisti mukana päivittäisessä tekemisessä. Työ tähtää 2025 MM-kisoihin ja 2026 olympialaisiin.

Yhdistetyssä pääpaino tulevalla kaudella tulee olemaan hyppäämisen perustason nostamisessa sekä hiihtovauhdin varmistamisessa. Hyppäämisen osalta tämä tarkoittaa lajiosaamisen tavoitteellista kehittämistä ja hiihdon osalta pieniä viilauksia nykyiseen tekemiseen.

Miesten mäkihyppymaajoukkue lähtee tulevaan kauteen uuden päävalmentajan Lauri Hakolan johdolla. Hakola on toiminut Suomen maajoukkueen päävalmentajana myös aiemmin kausilla 2018–2020. Mäkihypyn muu valmennusryhmä on rakentumassa ja kokonaisuudesta kerrotaan lisää myöhemmin.

Yhdistetyn maajoukkue kaudelle 2023-2024


NaisetMiehet
Annamaija OinasIlkka Herola
Alva ThorsEero Hirvonen
Minja KorhonenArttu Mäkiaho
Heta HirvonenPerttu Reponen
 Leevi Mutru
 Otto Niittykoski
 Waltteri Karhumaa

Miesten päävalmentaja: Antti KuismaMäkihypyn maajoukkue kaudelle 2023-2024


NaisetMiehet
Julia KykkänenAntti Aalto
Jenny RautionahoNiko Kytösaho
 Eetu Nousiainen
 Vilho Palosaari
 Kasperi Valto

Miesten päävalmentaja: Lauri Hakola

Lähde: Hiihtoliiton tiedote
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta