Suomen mäkihyppääjät palaamassa kirkkaimmalle huipulle? Tällaista on nähty viimeksi kymmenen vuotta sitten


Suomen mäkihyppääjät Jenny Rautionaho ja Julia Kykkänen ilahduttivat lauantaina Garmisch-Partenkirchenissä yltämällä molemmat kymmenen parhaan joukkoon.
Etusuora: 31.12.2023 09:19Mäkihyppy
Suomen mäkihyppääjät palaamassa kirkkaimmalle huipulle? Tällaista on nähty viimeksi kymmenen vuotta sitten
Yleiskuva mäkihypystä. Kuvassa ei Yukio Kasaya.
Tasaisesti tällä kaudella kymmenen sakkiin nakuttanut Jenny Rautionaho sivusi uransa parasta osakilpailusijoitusta yltämällä viidenneksi. Vuosikymmen sitten maailmancupissa jopa palkintopallilla nähty Julia Kykkänen oli kisassa yhdeksäs.Kahden suomalaisen mäkihyppääjän yltäminen kärkikymmenikköön samassa maailmancupin osakilpailussa on ollut viime aikoina erittäin harvinaista. Viimeksi näin on käynyt 4. tammikuuta 2014, jolloin Anssi Koivuranta ylsi voittajaksi ja Jarkko Määttä yhdeksänneksi yhden kierroksen kisaksi typistyneessä Innsbruckin osakilpailussa.

Kaksi kierrosta käsittäneessä maailmancupin osakilpailussa kaksi suomalaista on ollut kymmenen parhaan joukossa viimeksi 21. tammikuuta 2012 Zakopanessa, jolloin Koivuranta oli kahdeksas ja Janne Happonen yhdeksäs.

Kolme suomalaista on yltänyt kärkikymmenikköön samassa maailmancupin osakilpailussa viimeksi 14. helmikuuta 2009 Oberstdorfissa, jolloin Harri Ollin voittamassa lentomäkikisassa Matti Hautamäki oli viides ja Kalle Keituri kymmenes.

Neljä suomalaista on kiilannut top10:een viimeksi Vikersundin lentomäessä 13. tammikuuta 2007, kun Matti Hautamäki oli kolmas, Janne Ahonen neljäs, Harri Olli viides ja Arttu Lappi seitsemäs.

Sunnuntaina miesten mäkiviikko jatkuu - katso mäkiviikon ohjelma

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta