Riitta-Liisa Roponen avaa MM-kisansa tiistaina - Tässä Suomen kokoonpano naisten vapaan kympille


Suomi nimesi kokoonpanonsa MM-kisojen tiistain vapaan hiihtotavan 10 km väliaikalähtöön.
Etusuora: 01.03.2021 10:01Hiihto
Riitta-Liisa Roponen avaa MM-kisansa tiistaina - Tässä Suomen kokoonpano naisten vapaan kympille
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Riitta-Liisa Roponen
Oberstdorfin MM-hiihdot jatkuvat maanantain välipäivän jälkeen tiistaina maastohiihdon osalta naisten 10 km vapaan hiihtotavan väliaikalähdöillä. Suomalaisista MM-kisaurakkansa pääsee tiistaina aloittamaan Riitta-Liisa Roponen. Suomen muut hiihtäjät kilpailussa ovat Anne Kyllönen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski.

Kyllösen nimitystä joukkueeseen voidaan pitää yllätyksenä. Skiathlonissa sijalle 22 MM-debyytissään yltänyt Vilma Nissinen ei hieman yllättäen mahtunut Suomen joukkueeseen.

Ikinuori Roponen


Roposelle Oberstdorfin kisat ovat jo hänen uransa yhdeksännet MM-kisat. Ensimmäisen kerran hän edusti Suomea MM-kisatasolla jo vuonna 2003 Val di Fiemmessä. Olympialaisissa Roponen ehti hiihtää jo vuonna 2002 Salt Lake Cityssä.

MM-kisastartteja Roposelle on kertynyt ennen tiistaita jo 27 (18 henkkoht, 9 joukkuekilpailua. Mitaleille hän on MM-kisoissa yltänyt kuudesti. Kolme kertaa hän on päässyt juhlimaan kultaista mitalia. Kaikki Roposen MM-mitalit ovat tulleet joukkuekilpailuista.Suomen joukkue tiistain 10 km väliaikalähtöön


Naiset 10 km (v)

Anne Kyllönen 
Laura Mononen 
Krista Pärmäkoski 
Riitta-Liisa Roponen 


Katso myös: Oberstdorfin MM-kisojen aikataulut