Surkuhupaisa lisätieto skandaalikisoista - ainoa osallistuja kärysi dopingista, muut pakenivat testaajia


Intian Delhissä syyskuun lopussa käydyistä surullisenkuuluisista yleisurheilun aluemestaruuskilpailuista on nyt tihkunut lisätietoja.
Etusuora: 05.12.2023 14:34Yleisurheilu
Surkuhupaisa lisätieto skandaalikisoista - ainoa osallistuja kärysi dopingista, muut pakenivat testaajia
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Noin puolet tapahtuman kilpailijoista pakeni paikalta, kun Intian antidopingjärjestön NADA:n testiryhmä saapui ottamaan näytteitä osallistujilta. Pukukoppitiloista välittyi maailmalle videokuvaa, jossa suunnattomat määrät eporuiskuja lojui pitkin lattioita ja roskiksia.Ehkä kisojen hupaisin episodi nähtiin miesten 100 metrin juoksussa, jonka kahdeksasta finalistista seitsemän katosi paikalta ennen starttia.

Lisää komiikkaa kisojen ympärille saatiin tiistaina, kun Indian Express -lehti uutisoi, että ainoa tähän miesten 100 metrin finaaliin startannut urheilija on kärynnyt dopingista kisan jälkeen otetussa testissä.

Juoksijan näytteestä löytyi viitteitä anabolisten steroidien käytöstä. Juoksija on itse kiistänyt tietoisen steroidien käytön ja syyttää kärystään nauttimiaan proteiinivalmisteita.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA on ärähtänyt Intialle maan dopingongelmasta Delhin syksyisten kisojen jälkeen. Myös maan yleisurheilun supertähti, keihäänheiton puolustava olympiavoittaja ja maailmanmestari Neeraj Chopra on varoitellut intialaisia dopingin käytön riskeistä.

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta