Svein Arne Hansen Euroopan yleisurheiluliiton johtoon


Jukka Moisio: 11.04.2015 14:27Yleisurheilu
Svein Arne Hansen Euroopan yleisurheiluliiton johtoon
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Norjalainen Svein Arne Hansen on valittu Euroopan yleisurheiluliiton (EA) puheenjohtajaksi kaudelle 2015-2019. Valinta tapahtui Slovenian Bledissä kongressissa, jossa valittiin myös EA:n varapuheenjohtajat ja hallitus. Hansen sai puheenjohtajavaalissa 26 ääntä, ranskalainen Jean Gracia 19 ääntä ja Antti Pihlakoski 5 ääntä.
- Olen todella tyytyväinen tullessani valituksi. Yli puolet äänistä ensimmäisellä kierroksella antaa minulle vahvan mandaatin seuraavaksi neljäksi vuodeksi, sanoi Hansen vaalivoiton jälkeen.
- Uskoin etukäteen, että minulla on hyvät mahdollisuudet. Monet maat antoivat hyviä signaaleja, mutta heidän piti myös painaa oikeaa painiketta tänään, mikä oli jännittävää.

Hansen, 68, on toiminut Norjan yleisurheiluliiton puheenjohtajana vuodesta 2003. Aiemmin hän on ollut johtotehtävissä mm. Oslon Bislett Gamesissa. Myös EA:n varapuheenjohtajana toiminut Hansen palaa nyt suunnittelemaan koko Euroopan yleisurheilun tulevaisuutta.
- Olen puhunut pienempien maiden puolesta. Meillä on hyvät mestaruuskilpailut, mutta pienemmät maat pitäisi saada vielä paremmin toimintaan mukaan, Hansen linjasi.

16 vuotta liittoa johtanut sveitsiläinen Hansjörg Wirz nimettiin EA:n kunniapuheenjohtajaksi. Liiton varapuheenjohtajiksi valittiin Dobrimir Karamarinov (BUL), Frank Hensel (GER) ja Jean Gracia (FRA). Antti Pihlakoski äänestettiin jatkokaudelle EA:n hallitukseen jäsenvaalin suurimmalla henkilökohtaisella äänimäärällä.

European Athletics
friidrett.no
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta