Taas mennään! Timanttiliiga jatkuu Pariisissa – Jatkaako Keränen nousujohteisia otteitaan?


Timanttiliiga jatkuu sunnuntaina Pariisissa kuukauden tauon jälkeen.
Etusuora: 05.07.2024 14:08Yleisurheilu
Taas mennään! Timanttiliiga jatkuu Pariisissa – Jatkaako Keränen nousujohteisia otteitaan?
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Toni Keränen.
Timanttiliigassa palataan tositoimiin, kun olympiakaupungissa kilpaillaan sunnuntaina Timanttiliigaa pitkän tauon jälkeen. Vielä ennen Pariisin olympialaisia Timanttiliigaa kilpaillaan Pariisin lisäksi Monacossa ja Lontoossa.

Kisoissa nähdään totuttuun tapaan useita maailmantähtiä, mutta muutamissa timanttilajeissa nimilistan olisi voinut odottaa olevan kovempikin. Kisoissa nähdään myös yksi suomalainen, kun hyvää kautta heittävä Toni Keränen saapuu keihäspaikalle.

Miesten keihäs on yksi laji, josta odotetaan menestystä suomalaisille olympialaisista. Viiden renkaan kisoja silmällä pitäen Pariisin Timanttiliigan keihäskisassa nähdään mielenkiintoinen nimi, kun Pakistanin Arshad Nadeem avaa kautensa.

Nadeem tunnetaan erityisesti kilpailemattomuudestaan, sillä miestä harvemmin nähdään muutamaa kertaa useammin lähtölistoilla kauden aikana. Ennen viime vuoden MM-kisoja mies oli kilpaillut vain kerran, kun tilastoista löytyi 3 kuukautta ennen kisoja heitetty 78-metrinen. Finaalissa Nadeem oli toinen. Vuonna 2022 MM-kisoissa Nadeem avasi kautensa ja heitti viidenneksi. Tokion olympialaisiin kaveri saapui vain yksi kisa allaan – lopulta karsinnassa lensi 85 metriä ja finaalissa 84 metriä.

Kisojen kirkkaimpiin tähtiin lukeutuu seiväsguru Armand Duplantis, mikä tarkoittaa ME:n olevan jälleen vaarassa. Malaika Mihambo latoi pituuspaikalla EM-kisoissa vastatuuleen huippulukemat 722, joten jännä nähdä mihin saksalainen pystyy sunnuntaina. Alison dos Santos on noussut kuin varkain ratakierroksen aitojen kenties kovimmaksi nimeksi, joten hänen otteet ovat tarkassa syynissä etenkin Norjan ja Yhdysvaltojen ykköstykkien osalta.

Katso: Pariisin Timanttiliigan kisojen aikataulu & osallistujat
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta