Anterselva: Naisten takaa-ajo – Wierer huudatti kotiyleisöä

Anterselvan naisten takaa-ajokilpailun voitti kotiyleisön riemuksi Dorothea Wierer. Kaisa Mäkäräinen oli kilpailun 7:s.
Etusuora: 26.01.2019 14:50Ampumahiihto
Christian Bier [CC BY-SA 3.0 ], from Wikimedia Commons
Naisten takaa-ajokilpailun voitti maailmancupin johtaja Dorothea Wierer. Italialainen selvitti kilpailun kahdella sakolla. Toiseksi hiihti yhden sakon turvin Laura Dahlmeier. Kolmanneksi sijoittui kotiyleisön edessä kilpaillut Lisa Vittozzi.

Kaisa Mäkäräinen lähti kilpailuun toiselta sijalta ja ampui neljä sakkoa, mikä riitti seitsemänteen sijaan. Eroa kärkeen kertyi minuutti ja kahdeksan sekuntia.

Pikakisan voittanut Marketa Davidova ampui neljä sakkoa ja 14:s.

Kisan ennakko

Anterselvan naisten takaa-ajoon lähdetään kutkuttavista asetelmista. Kilpailu käynnistyy lauantaina kello 14:30.

Kaisa Mäkäräinen onnistui pikakisassa hienosti muutaman takkuisemman ampumahiihdon mc-viikonlopun jälkeen. Kilpailussa suomalainen sijoittui toiseksi ja lähtee lauantain takaa-ajossa kaksi sekuntia pikakilpailun voittaneen Marketa Davidovan perään. Davidovan hiihtovauhti pikakisassa oli reilut 15 sekuntia Mäkäräistä hitaampaa, joten saa nähdä lähteekö tsekkiläinen roikkumaan suomalaisen peesiin.

Kaksi sekuntia Mäkäräisestä matkaan ampaisee Marte Olsbu Roeiseland. Norjalainen on ollut tasaisen varmassa vedossa viimekilpailuissa, joista sijat 3–8–4–12–4. Myös pikakisan hiihtovauhdissa mitattuna hän oli kolmanneksi nopein.

Sen sijaan neljäntenä matkaan lähtevä Laura Dahlmeier on taistellut terveyshuolien kanssa pitkin kautta, mutta toisaalta aina viivalle ilmestyessään hän on suoriutunut hyvin; kauden viidessä henkilökohtaisessa kisassa neljä top10-sijoitusta. Torstain pikakisassa Dahlmeier hyytyi pahasti ja hänet talutettiin maalialueelta lepäämään. Erityisesti hänelle välipäivä tuli tarpeen..

Kokonaisuudessaan erot pikakisassa olivat hyvin maltilliset kärkinaisten osalta. Esimerkiksi Dorothea Wierer lähtee 15 sekuntia kärkinaisen Davidovan perään. On kuitenkin todettava, että Wiererin vire ei ole ollut viime aikoina aivan alkuakuden tasolla. Kilpailun ehdottomiin suosikkeihin on myös lisättävä Anastiasia Kuzmina, joka lähtee 21 sekuntia Davidovan jälkeen.