Kaikki kärkinimet mukana - Tässä Ruotsin joukkue Holmenkollenin kisoihin


Ruotsi lähtee Holmenkollenin kisoihin ykkösjoukkueellaan.
Etusuora: 05.03.2024 14:17Hiihto
Kaikki kärkinimet mukana - Tässä Ruotsin joukkue Holmenkollenin kisoihin
Kuva: Teemu Moisio / PTB Creative (Ruka Nordic)
Calle Halfvarsson.


Ruotsi nimesi tiistaina joukkueensa viikonlopun Holmenkollenin 50 km (p) yhteislähtökilpailuihin. Mukana on koko länsinaapurin kärkikaarti. Miehissä vahvimmin kärkitaistoon Oslossa ovat tyrkyllä Planican MM-pronssimies William Poromaa ja MM-nelonen Calle Halfvarsson. Myös Jens Burman on viihtynyt viidenkympin kisojen kärkitaistossa.

Poromaa tosin joutui jättämään Salpausselän kisat viime tingassa väliin sairastelujen takia, joten miehen kisakunto on arvoitus. Halfvarsson ei hiihtänyt Lahdessa 20 km (p) kilpailussa. Yllätysnimi Holmekollenilla voisi olla Salpausselällä ruotsalaisista 20 km kisassa parasti vauhtia pitänyt Leo Johansson. Peräti kymmenenneksi yltänyt 24-vuotias ruotsalainen hiihti Lahdessa selvästi uransa parhaan maailmancuphiihdon.

Olisi ollut mielenkiintoista nähdä 17-vuotias tasurihirmu Alvar Myhlback Ruotsin joukkueessa, mutta vastikään Vasaloppetissa kolmanneksi hiihtänyttä nuorukaista ei Holmenkollenilla tositoimissa nähdä.Naisten kilpailussa Ruotsilta nähdään odotetusti muun muassa Ebba Andersson, Frida Karlsson, Jonna Sundling ja Linn Svahn. Ehkä hieman yllättäen ruotsalaisista tahtipuikkoa distanssikisoissa on heiluttanut Sundling, joka voitti Minneapolisin kympin ja oli Lahdessa kahdellakympillä parhaana ruotsalaisena neljäs.

Karlsson ja Andersson hiihtivät Lahdessa kymppisakkiin, mutta esitykset jäivät kuitenkin vaisuiksi. Oliko kyse kalusto-ongelmasta vai alkaako kauden rasitus jo näkymään? Anderssonin kausi on ylipäätään ollut koronatartunnan jälkimainingeissa alavireinen. Alkukauden podiumsaalis on vuoden vaihteen jälkeen korvautunut sijoilla 4-10.Ruotsin joukkue Holmenkollenin 50 km (p) yhteislähtöihin


NaisetMiehet
Ebba AnderssonFredrik Andersson
Sofia HenrikssonJens Burman
Frida KarlssonCalle Halfvarsson
Moa LundgrenJohan Häggström
Jonna SundlingLeo Johansson
Linn SvahnWilliam Poromaa

Katso myös:
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta