Maailmanmestari palaa viiden vuoden kilpailutauolta – olympialaiset tavoitteena


Kolmiloikan vuoden 2013 maailmanmestari Teddy Tamgho, 34, kilpailee ensimmäisen kerran viiteen vuoteen perjantaina Madridin hallikisoissa.
Etusuora: 21.02.2024 07:48Yleisurheilu
Maailmanmestari palaa viiden vuoden kilpailutauolta – olympialaiset tavoitteena
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Teddy Tamgho paljasti asian tiistai-iltana X:ssä. Viestissään hän kertoi harjoitelleensa viime aikoina tähtäimessään kilpailuihin palaaminen. Jo viime vuonna hän kirjoitti Instagram-tilillään tavoittelevansa osallistumista Pariisin olympialaisiin.Tamgho on kilpaillut viimeksi toukokuussa 2019, jolloin tulos oli 14,82. Jo ennen tätä ranskalaisen ura oli ollut varsin rikkonainen, sillä hän ei kilpaillut kertaakaan vuosina 2012, 2014 ja 2017.

Maailmanmestaruuden 2013 lisäksi Tamgho saavutti sisäradoilla maailmanmestaruuden 2010 ja Euroopan mestaruuden 2011. Hänen ennätyksensä on Moskovan MM-finaalin 2013 voittotulos 18,04.

Viime vuosina Tamgho on meritoitunut erityisesti Hugues Fabrice Zangon valmentajana. Burkina Fasoa edustava Zango rikkoi talvella 2021 valmentajansa nimissä olleen hallimaailmanennätyksen ja voitti viime kesänä ulkoratojen maailmanmestaruuden Budapestissa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta