Tero Pitkämäki lopetti kilpauransa


Keihäänheiton 2007 maailmanmestari Tero Pitkämäki on päättänyt lopettaa urheilu-uransa.
Etusuora: 14.10.2019 14:45Yleisurheilu
Tero Pitkämäki lopetti kilpauransa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Tero Pitkämäki
Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on päättynyt lopettaa huippu-urheiluransa. Pitkämäki kertoi päätöksestään tiedotustilaisuudessa Kuortaneella. Jo aiemmin uransa päätepisteen Tokion 2020 olympialaisiin merkannut Pitkämäki päätti lopettaa uransa jo ennen tulevaa harjoituskautta.

Lopettamispäätökseen vaikutti se realiteetti, että vahvasta ja nopeasta jalkatyöstään tunnettu Pitkämäki koki, ettei saanut loukkaantumisen jälkeen jalkojaan toimimaan enää entiseen tapaan. Tämän takia olympialaisten mitalisija tuntui hänestä liian kaukaiselta haaveelta.

Viime vuonna vakavan polven ristisidevamman kärsinyt Pitkämäki ei toipunut tänä vuonna huippukuntoon ja jätti lopulta kauden 2019 kokonaan väliin. 75 metrin kaaria loppukesästä harjoituksissa heittänyt Pitkämäki ei pitänyt nykykunnossaan taistelua Dohan MM-kisapaikasta realistisena.

Upea rekordi arvokisoista ja Timanttiliigasta


Pitkämäki voitti urallaan seitsemän arvokisamitalia (1 kulta, 2 hopeaa, 4 pronssia). Olympialaisista Pitkämäki voitti yhden pronssimitalin vuoden 2008 Pekingin kisoista. Uran huippuhetki ajoittui 2007 Osakan MM-kisoihin, joissa hän voitti maailmanmestaruuden. MM-kisoista Pitkämäki saalisti lisäksi hopean (2013 Moskova) ja pronssin (2015 Peking). EM-kisoista hän saavutti kolme mitalia (yhden hopean ja kaksi pronssia).

Pitkämäki loisti pitkällä urallaan myös Timanttiliigassa ja tämän edeltäjässä Kultaisessa liigassa. Hän saavutti Timanttiliigassa peräti 10 osakilpailuvoittoa ja Kultaisessa liigassa hän oli osakilpailun ykkönen peräti 16 kertaa.

SM-mitaleita Kalevan kisoista Pitkämäki voitti urallaan 13 kappaletta (8 kultaa, 3 hopeaa, 2 pronssia).

Katso Pitkämäen Osakan MM-voittoheitto ja kisan kooste oheisesta YLE:n Urheiluruudun jutusta.Tero Pitkämäen arvokisamitalit

MitaliPaikkaKisat
PronssiaPeking 2008olympialaiset
KultaaOsaka 2007MM-kisat
HopeaaMoskova 2013MM-kisat
PronssiaPeking 2015MM-kisat
HopeaaGöteborg 2006EM-kisat
PronssiaBarcelona 2010EM-kisat
PronssiaZürich 2014EM-kisat

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta