Ruotsalaishiihtäjien testikisojen tulosanti puhuttaa - Murtautuuko Hanna Falk kärkitaistoihin myös normaalimatkoilla?


Ruotsissa ja Norjassa hiihdetään viikonloppuna kansallisia kilpailuita. Ruotsin Bruksvallarnassa on kuitenkin hiihdetty kilpaa jo ennen viikonlopun koitoksia maajoukkueen jäsentenvälisissä testikisoissa.
Jussi Valli: 16.11.2018 10:14Hiihto
Ruotsalaishiihtäjien testikisojen tulosanti puhuttaa - Murtautuuko Hanna Falk kärkitaistoihin myös normaalimatkoilla?
Hanna Falk, Dresdenin maailmancup-sprintin voittajana 2018. Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0 [CC BY-SA 3.0]
Ruotsin maastohiihdon kansallisen tason todellista kauden avausta vietetään tulevana viikonloppuna Bruksvallarnassa. Ohjelmassa on vapaan ja perinteisten normaalimatkojen lisäksi myös sprintit vapaalla hiihtotavalla.

Ruotsalaismedia SportExpressinin mukaan Bruksvallarnan laduilla on kuitenkin jo viimeisten päivien aikana suksittu kilpaa kaikessa hiljaisuudessa. Ruotsin maajoukkueen sisäisissä kilpailuissa on lehden mukaan koettu pieniä yllätyksiä etenkin naisten puolella.

Naisten maajoukkueen kesken järjestetyissä testikilpailuissa molempien kilpailuiden nopein on ollut Hanna Falk. Ensimmäisessä kilpailussa jätti Stina Nilssonin ja Charlotte Kallan toiseksi ja kolmanneksi.

Jälkimmäisessä, kahdeksan kilometrin kilpailussa Falk kukisti Kallan 15 sekunnin erolla. Kolmas oli Ebba Andersson, Nilssonin jäädessä seitsemänneksi. Maajoukkueen sisäisen sprinttikilpailun voitti niin ikään Falk.

Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Rikard Grip ei ottanut kantaa SportExpressinin väitteisiin testikisojen tuloksista.

– Ei, en aio kommentoida sisäisien testikilpailuiden antia mitenkään, kiteytti Grip.

Miesten puolella viimeisimmässä, 12 kilometrin testikisassa nopein oli melko odotetusti Calle Halfvarsson ennen Jens Burmania ja Viktor Thornia.

Richarsson starttiviivalla perjantaina


Konkarikastiin kuuluvan Daniel Rickarssonin kauden alusaika on ollut haastava. Hänet kuitenkin nähdään perjantain vapaan kilpailussa starttiviivalla.

– Hän on valmis kisailemaan perjantaina. Tämän jälkeen mietimme hänen tilaansa päivä kerrallaan, totesi Grip SportExpressenille.

Bruksvallarnan kisaohjelma


PäiväKloLaji
Pe 16.11.Klo 12:005 km (v), naiset väliaikalähtö
Pe 16.11.Klo 13:3010 km (v), miehet väliaikalähtö
La 17.11.Klo 9:5010 km (p), miehet väliaikalähtö
La 17.11.Klo 11:5515 km (p), miehet väliaikalähtö
Su 18.11.Klo 9:45Sprinttikarsinta (v), miehet ja naiset
Su 18.11.Klo 12:10Sprinttifinaalit (v), miehet ja naiset


Perjantain lähtölistat: Naiset, Miehet

Sekä Ruotsin että Norjan kansallisten kilpailuiden tulosantia pääsee seuraamaan reaaliajassa tämän linkin kautta.