Tiistain kestävyysjuoksufinaaleina Pekingissä miesten 800m ja naisten 1500m

Tiistain kestävyysjuoksufinaaleina Pekingissä miesten 800m ja naisten 1500m


Joonas Lehtinen: 25.08.2015 11:43Yleisurheilu
Tiistain kestävyysjuoksufinaaleina Pekingissä miesten 800m ja naisten 1500m
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Tiistaina ratkotaan Pekingissä kahdella kestävyysjuoksumatkalla uudet maailman mestarit. Naisten 1500 metrillä ja miesten 800 metrillä käydään mielenkiintoiset finaalit.

Miehet 800m

Välierissä nähtiin yllätyksiä kun mitalisuosikkeihin lukeutuneet Nijel Amos sekä Mohammed Aman jäivät ulos finaalista. Amanin kohtaloksi koitui diskaaminen välierässään.

Finaaliin selviytyivät odotetusti ME-mies David Rudisha sekä tämän kauden tilastoykkönen Amel Tuka. Kenialaisia on finaalissa peräti kolme kun Afred Kipketer sekä Ferguson Cheruiyot juoksivat itsensä Rudishan lisäksi loppukilpailuun. Muista finaalisteista välierissä säväyttivät Adam Kszczot hallitulla juoksullaan sekä Musaeb Balla hyvällä lopullaan.

Luvassa on mielenkiintoinen finaali, jossa voittajaksi voisi povata Amel Tukaa tai David Rudishaa. Tukan loppu on ollut hyvä. Mikäli viimeinen satanen sujuu totuttuun tapaan on Tuka kisan jälkeen uusi mestari. Mitä tahansa voi toki sattua, onhan kyseessä kuitenkin 800 metrin finaali.

Naiset 1500m

Naisten 1500 metrillä on alkuerien ja välierien jälkeen yhä vain yksi ennakkosuosikki voittajaksi. Genzebe Diababa on siinä määrin kovassa vedossa, että on vaikea kuvitella kenenkään kykenevän häntä voittamaan. Mikäli vauhti on verkkaista riittävän pitkään voisi Sifan Hassanilla olla pieni sauma yllättää ME-nainen. Mitalin syrjään hamuavat edellä mainittujen lisäksi varmasti ainakin yhdysvaltalaiskaksikko Shannon Rowbury - Jenny Simpson. Pärjääkö Abeba Aregawi? Kuinka käy Laura Muirin? Entäpä mitä tekee Faith Kipyegon? Näihin kysymyksiin saamme vastauksen vielä tiistain aikana.

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset