Timanttiliiga-kiertue saapuu sunnuntaina Birminghamiin - Pitkämäki ja Ruuskanen keihäässä


Etusuora: 06.06.2015 15:38Yleisurheilu
Timanttiliiga-kiertue saapuu sunnuntaina Birminghamiin - Pitkämäki ja Ruuskanen keihäässä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Rooman Timanttiliiga-osakilpailu saatiin hädin tuskin pakettiin, kun sunnuntaina taas jo mennään, tällä kertaa Birminghamissa. Niin miesten kuin naistenkin lajeja on luonnollisesti tähdittämässä saarivaltion kirkkaimmat tähdet. Miesten keihäässä suomalaiset Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen ovat mukana kisassa. Seuraavassa muutamia poimintoja sunnuntain lähtölistoilta.

Miehet

Kerran kun Briteissä kilpaillaan, kohdistuvat enimmät katseet maan yleisurheilun keulahahmoon Mo Farahiin. Vaikkakin Birminghamissa juostaan myös 5000 metrillä, on Farah tällä kertaa mukana 1500 metrin listoilla. Farah on toki 1500 metrin Euroopan ennätyksen haltija, mutta suurimmat voitot mies on urallaan napannut pidemmiltä matkoilta. 


Kolmiloikassa 18 metriä ylittänyt Christian Taylor ei kilpaillut Roomassa, mutta Birminghamin hyppypaikalla hänet nähdään. Onko kesän komeetan Pedro Pablo Pichardon kauden kärkitulos 18,08 vaarassa? Pituushyppypaikalla yleisöä on huudattamassa isäntämaan olympiavoittaja Greg Rutherford. Mielenkiintoista on myös nähdä kuinka viime vuonna Lahden Eliittikisoissa esiintynyt Bermudan Tyrone Smith suoriutuu.

Timanttiliigan kokonaiskilpailussa toisena majaileva Tero Pitkämäki ja kolmantensa oleva Antti Ruuskanen saavat tehdä täyden päivätyön, mikäli mielivät kisan voittaa. Roomassa kärkikolmikko Vesely-Yego-Walcott kiskaisivat kaikki yli 86 metriä. Tuo samainen remmi on saapunut nyt Britteihin härnäämään härmäläisiä.

Naiset

Roomassa satasen aidat päättyivät ikävästi, kun kauden kärki Jasmin Stowers ja Sally Pearson kompuroivat. Pearson loukkasi ranteensa pahannäköisesti ja koko kausi on vaarassa. Kompuroinnista sisuuntunut Stowers puolestaan saa Birminghamissa vastaansa isäntämaan kivikovan Tiffany Porterin sekä uutta nousua tekevän 7-ottelun olympiavoittajan Jessica Ennis-Hillin.

Naisten 200 metrillä mielenkiinto kohdistuu erityisesti britti Dina Asher-Smithiin. Nuori 19-vuotias komeetta kipaisi toukokuun lopulla Hengelossa 100 metrin maansa ennätyksen 11,02. Nyt nähdään miten tuplamatka liikkuu nuorella britillä. Vastuksesta tuskin on pulaa, sillä viivalla on muun muassa olympiavoittaja Allyson Felix.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta