Timanttiliiga käynnistyy - Mistä voi seurata kisoja?


Kesästä 2024 on muodostumassa tiivis kisakausi yleisurheilun osalta, kun eurooppalaisilla on tiedossa kahdet arvokisat. Tästä johtuen Timanttiliigakausi 2024 käynnistyy aikaisin keväällä.
Etusuora: 19.04.2024 09:28Yleisurheilu
Timanttiliiga käynnistyy - Mistä voi seurata kisoja?
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Reetta Hurske.
Ensimmäinen timanttiliigan osakilpailu kisataan lauantaina Kiinassa, Xiamenissa. Tästä on enää vain puolitoista kuukautta yleisurheilun EM-kisojen alkuun, joten nimekkäimpien eurooppalaisurheilijoiden otteet ovat tarkassa syynissä jo kauden ensimmäisissä kilpailuissa.Mistä sitten seurata kisoja?


Suomessa Timanttiliigaa voi seurata vain MTV Katsomo -palvelusta. MTV:llä on ollut tapana näyttää satunnaisia kisoja ilmaiskanavilta, kuten kauden avauskilpailu lauantaina, joka käynnistyy MTV3-kanavalta kello 13.55. Maksullisen palvelun etuna on, että sieltä voi seurata kaikki kisojen kilpailut, eikä vain päälajeja.

Timanttiliiga kuuluu MTV Katsomo+ Sport tuotteeseen, johon sisältyy yleisurheilun lisäksi muun muassa jalkapalloa, jääkiekkoa sekä sarjoja ja uutis- ja ajankohtaisohjelmia. Hintaa paketilla on 36,95 e / kk.

Viime päivinä Yhdysvalloissa on noussut meteli, kun Timanttiliigan lähetysoikeudet siirtyvät kaudeksi 2025 FloTrack-palveluun. Vielä tämän kauden jenkkilässä kisoja voi seurata Peacock-palvelusta noin 5 euron kuukausimaksua vastaan. NBC on myös välittänyt ilmaiseksi joitakin kisoja. FloTrack on asettanut hinnan vajaaseen 30 euroon eli hinta moninkertaistuu.

Hinta ei ole ainoa syy metelille, vaan se, että siirtoa ei pidetä yleisesti yleisurheilulle hyvänä asiana. Peacockilla on valmiiksi 31 miljoonaa tilaajaa, kun FloTrackilla ei on yksittäisiä sivukävijöitä kuukaudessa noin 6 miljoonaa, mikä tarkoittaa että tilaajien määrä on vain murto-osa tuosta luvusta. Voidaan siis todeta, että yleisurheilu ei tule ainakaan Timanttiliigan myötä kasvattamaan yleisöään Yhdysvalloissa.

Ruotsissa osa Timanttiliiga kisoista näkyy maksullisesta TV4-striimipalvelusta ja osa ilmaiseksi SVT:ltä. Norjassa maan yleisradioyhtiö NRK välittää kilpailut.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta