Timanttiliigakiertue saapuu Amerikan mantereelle


Etusuora: 27.05.2016 12:45Yleisurheilu
Timanttiliigakiertue saapuu Amerikan mantereelle
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kauden neljäs Timanttiliiga-osakilpailu Prefontaine Classic kisataan viikonlopun aikana Hayward Field -stadionilla Eugenessa. Lähtölistojen perusteella odotettavissa on kauden kovinta kyytiä. Seuraavassa muutama poiminta.


1. Kendra Harrison. Painellut pika-aidat huhtikuussa hurjaan aikaan 12,36, joka on kaikkien aikojen 10. kovin noteeraus. Porukan kovimman ennätyksen omaa Lapinlahden eliittikisoissakin esiintynyt Brianna Rollins 12,26. Eurooppalaisittain kiinnostaa Alina Talayn ja Tiffany Porterin meno.

2. Mo Farah. Prefontaine Classicissa juoksuvalikoimassa on lähes kaikki mahdollinen ja näistä britti on valinnut 10 000 metriä. Startti on Farahin ensimmäinen radalla sitten viime vuoden Pekingin MM-kisojen. Helppoa miehellä tuskin tulee olemaan, sillä mukana Etiopian kaksikko Tariku BekeleImane Merga.

3. Thomas Röhler. Turun Paavo Nurmi Gamesissakin esiintyvä saksalainen paiskasi viikko sitten kauden kärkitulokseksi 87,37. Sarja oli muutenkin vakuuttava, joten nappisuorituksella mies voi uhata ennätystään 89,27. Mukana on myös mm. hieman tahmeasti kautensa aloittanu Julius Yego (81,10) ja tsekki Jakub Vadlejch (86,76).

4. Asbel Kiprop. Kun Yhdysvalloissa ollaan, niin mailiahan siellä juostaan. Kipropin vyöltä löytyy olympiakultaa (2008) ja kolme maailmanmestaruutta ja mies on ilmoittanut tavoittelevansa Monacon Timanttiliigassa 1500 metrin ME:tä. Vaikka Kiprop onkin selkeä ykkössuosikki 1609 metrin matkalle, niin kannattaa seurata yhdysvaltalaista Matthew Centrowitzia. Jenkki tekee varmasti kaikkensa kotiyleisönsä edessä estääkseen Kipropin voittokulun. Viime talvena Centrowitz nappasi Portlandin MM-halleissa maailmanmestaruuden 1500 metriltä, kun Kiprop seurasi kilpailuja kotisohvalta.

Kisasivut: http://eugene.diamondleague.com/home/
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta