Viime kauden hiihtokuningatar tekee vihdoin paluun - Avaa kautensa ensi viikonloppuna Virossa


Viime kaudella naisten maailmancupin voittanut Norjan Tiril Udnes Weng palaa vihdoin kilpaladuille tulevana viikonloppuna Skandinavia Cupin kilpailuissa Viron Otepäässä.
Etusuora: 11.01.2024 14:13Hiihto
Viime kauden hiihtokuningatar tekee vihdoin paluun - Avaa kautensa ensi viikonloppuna Virossa
Kuva: Sari Haapala (Ruka Nordic -kuvapankki)
Tiril Udnes Weng.


Koko alkukauden sairastelujen takia sivussa kilpaladuilta ollut Tiril Udnes Weng on toipunut vihdoin kisakuntoon ja aloittaa kautensa viikonloppuna Viron Otepäässä järjestettävissä Skandinavia Cupin kisoissa.

Otepäässä hiihdetään kilpaa perjantaista sunnuntaihin ja Weng on ilmoitettu mukaan jokaiselle kilpailupäivälle. Otepään kisarupeama käynnistyy perjantaina perinteisen hiihtotavan sprintillä, jatkuu lauantaina 20 km (p) väliaikalähtökilpailulla ja päättyy sunnuntaina 10 km (v) väliaikalähtökilpailuun.

- Kausi ei ole ollut sellainen kuin kuvittelin, mutta toivon hyviä viikkoja. On hieman outoa aloittaa kilpailukausi vasta nyt. Ennen kauden ensimmäistä kilpailua on aina ylimääräistä jännitystä, Tiril Udnes Weng sanoo Norjan hiihtoliiton tiedotteessa.

Weng sairastui koronaan juuri ennen kauden alkua, eikä ole pystynyt osallistumaan yhteenkään kauden maailmancup-kisoista. Häntä ei nähty myöskään viime sunnuntaina päättyneellä Tour de Skillä.

- Tiril osoitti viime vuonna pystyvänsä hiihtämään erittäin korkealla tasolla, mutta ei ole hiihtänyt yhtään kilpailua tällä kaudella. On erittäin jännittävää nähdä hänet startissa tänä viikonloppuna. Onko hän heti kärjessä vai tarvitseeko hän aikaa? On erittäin positiivista, että hän on tarpeeksi terve hiihtämään taas. Tiril ei matkusta Viroon vain osallistuakseen, hän matkustaa ollakseen huipulla, sanoo Norjan naisten päävalmentaja Sjur Ole Svarstad.Suomalaisista Otepäässä hiihtävät muun muassa Johanna Matintalo, Jasmin Kähärä, Eveliina Piippo, Tiia Olkkonen, Ristomatti Hakola ja Niilo Moilanen.

Katso myös: Otepään Skandinavia Cupin ohjelma & joukkueet
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta