Tommi Holttinen seiväsvoittoon Irlannissa - päihitti olympiavoittajan, Elmo Lakka toinen pika-aidoissa


Suomalaiset olivat hyvässä vireessä keskiviikkona AIT Grand Prix -hallikisoissa Irlannin Athlonessa. Tommi Holttinen voitti seiväskisan Urho Kujanpään säestäessä kolmossijallaan. Elmo Lakka oli pika-aidoissa toinen.
Etusuora: 14.02.2019 08:52Yleisurheilu
Tommi Holttinen seiväsvoittoon Irlannissa - päihitti olympiavoittajan, Elmo Lakka toinen pika-aidoissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Tommi Holttinen
Tommi Holttinen vei seiväshyppykisan voiton Irlannin Athlonessa järjestetyssä kansainvälisessä AIT Grand Prix -hallikisassa. Holttinen ylitti 5.10, 5.35 ja 5.45 ensimmäisellään ja kävi sitten EM-hallien kisarajan 5.65 kimppuun. Raja oli kuitenkin liian kova kanto kaskessa ja rima tippui kaikilla kolmella yrityksellä.

– EM-raja houkutti ja pistin kaikki peliin. Toinen yritys 565:stä oli hyvä. Korkeus olisi riittänyt, mutta hyppy meni vähän läpi, Holttinen kertasi kisaansa SUL:n tiedotteessa.

Voiton lisäksi Holttinen nappasi kovan päänahan, sillä kisassa oli mukana myös vuoden 2016 Rion olympiavoittaja Brasilian Thiago Braz. Braz aloitti kilpailun korkeudesta 5.45, mutta pudotti kolme kertaa ja jäi ilman tulosta. Riossa Braz ylitti peräti 6.03 huimassa kaksintaistelussaan Ranskan Renaud Lavillenie'tä vastaan.

Urho Kujanpää sijoittui Holttisen kanssa samalla tuloksella kilpailun kolmanneksi. Hän ylitti 5.10 ja 5.35 ensimmäisellään ja 5.45 toisellaan. 5.55:stä hän teki kolme epäonnistunutta yritystä. Kilpailu palautti Kujanpäälle uskon hyppäämiseen. Hän aikoo käydä tosissaan EM-hallirajan kimppuun ensi viikonloppuna Kuopion SM-halleissa.

– Uskon, että Kuopiossa voisi 565 mennä. Sain luottamuksen takaisin omaan tekemiseen ja löysin hyppyvarmuutta, Kujanpää sanoi SUL:lle.

Lakka jatkoi vahvaa hallivirettään


EM-hallirajan jo aiemmin alittanut Elmo Lakka juoksi toiseksi 60 m aitojen finaalissa ajalla 7.75 jääden viisi sadasosaa ennätyksestään. Alkueränsä Lakka voitti ajalla 7.73. Finaalissa nopein oli Iso-Britannian David King mukavalla ajalla 7.66.

– Tasapainoisia juoksuja, mutta tuntui, että kun lähdössä ponnistin, telineet lähtivät vähän liikkumaan. Se vaikeutti minulla alkusileää, Lakka totesi juoksuistaan.

Tuloksia - AIT Grand Prix 2019, Athlone, Irlanti


Seiväshyppy miehet

#UrheilijaTulos
1.Tommi Holttinen 🇫🇮5.45
2.Pål Lillefosse 🇳🇴5.45
3.Urho Kujanpää 🇫🇮5.45
4.Charlie Myers 🇬🇧5.35
5.German Chiaraviglio 🇦🇷NM
6.Mareks Arents 🇱🇻NM
7.Thiago Braz 🇧🇷NM


60m aidat miehet

#UrheilijaAika
1.David King 🇬🇧7.66
2.Elmo Lakka 🇫🇮7.75
3.Andreas Martinsen 🇩🇰7.95
4.Jake Porter 🇬🇧7.96
5.Matthew Behan 🇮🇪8.02
6.Rolus Olusa 🇮🇪8.27
7.Shane Aston 🇮🇪8.35
8.Josh Armstrong 🇮🇪8.44


Lue myös:
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta