Torstain Lausannen Timanttiliigassa neljä suomalaisurheilijaa - miesten satasen lähtölista MM-finaalitasoa


Etusuora: 08.07.2015 12:04Yleisurheilu
Torstain Lausannen Timanttiliigassa neljä suomalaisurheilijaa - miesten satasen lähtölista MM-finaalitasoa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Timanttiliiga-kiertue jatkuu torstai-iltana Sveitsin Lausannesta. Kauden edellisissä osakilpailuissa suomalaisväri on rajoittunut vain keihäänheittoon, mutta tällä kertaa mukaan on saatu myös estekautensa aloittava Sandra Eriksson.

Eriksson on kärsinyt alkukaudesta jalkavaivoista ja avasi ulkoratakautensa vasta viime viikonloppuna SM-viesteissä, joten torstaina on vuorossa IK Falkenin naisen ensimmäinen estekisa sitten viime kauden. Esteiden Suomen ennätyksen 9.24,70 haltija Eriksson saa luonnollisesti vastaansa maailman kivikovaa eliittiä, muun muassa maailmantilaston kakkonen Emma Coburn 9.15,59 ja nelonen Hiwot Ayalew 9.16,87 astelevat suomalaisen kanssa samalle viivalle. Erikssonin ennätys on kilpailun seitsemänneksi kovin. 


Keihäspaikalla suomalaisia nähdään kolme kappaletta, kun Tero Pitkämäki, Teemu Wirkkala ja Ari Mannio lähtevät haastamaan maailmantilaston ykkösmiestä Kenian Julius Yegoa. Kisassa peräti yhdeksän miestä on heittänyt tällä kaudella yli 85 metriä.

Miesten 100 metrin lähtölista on ehdottomasti kauden kovin. Viivalla on maailmantilaston 1., 2., 4., 6. ja 7. Kyseessä on myös yhdysvaltalaisvelikultien Justin Gatlinin ja Tyson Gayn kauden ensimmäinen kohtaaminen satasella. Myös Jamaikan Asafa Powellilla on varmasti sanansa sanottavana. Kisahan ei ole suoranaisesti mitään puhtaan urheilun riemujuhlaa – kahdeksasta miehestä viisi on kärynnyt urallaan.

Miesten 800 metrillä olympiavoittaja ja ME-mies David Rudisha palaa kuukauden tauon jälkeen kilpakentille. Kenialaista on haastamassa muun muassa Lontoon olympiakakkonen Nijel Amos, joka tikkasi puolimailerille hurjan 200 metrin ajan 21,34 viime viikolla. Myös Yhdysvaltojen ykkösmaileri Matthew Centrowitz kokeilee vauhtiaan alimatkalla.

Kisat käynnistyvät torstaina Suomen aikaa kello 19.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta