TS: Paavo Nurmi Games nousemassa askeleen lähemmäksi Timanttiliigaa


Paavo Nurmi Games on nousemassa yleisurheilukisojen seuraavalle tasolle.
Etusuora: 27.07.2016 20:56Yleisurheilu
TS: Paavo Nurmi Games nousemassa askeleen lähemmäksi Timanttiliigaa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Viime vuosien tasokkain kotimainen yleisurheilutapahtuma Paavo Nurmi Games on nousemassa suurella todennäköisyydellä IAAF World Challenge –sarjaan, uutisoi Turun Sanomat.

– Olen vakuuttunut, että pääsemme mukaan kansainväliseen kisakalenteriin, mutta virallista päätöstä ei asiasta vielä ole, kertoo PN Turku Oy:n puheenjohtaja Ilkka Kanerva Turun Sanomille.

Viimeiset kaksi vuotta PNG on kuulunut EA Premium –sarjaan, jonka voidaan katsoa olevan kolmanneksi korkein yleisurheilun sarjataso. Siirtyminen seuraavalle tasolle, Challenge-sarjaan, on samalla askel lähemmäksi sitä korkeinta, Timanttiliigaa. Kanerva on kuitenkin pidättyväinen asian suhteen.

– Timanttiliigan konseptia ja sen järkevyyttä pohditaan parhaillaan IAAF:ssä, ja se saattaa mennä lähitulevaisuudessa kokonaan uusiksi, Kanerva sanoo.

Sarjatason nousu tarkoittaisi entistä kovempaa urheilijakaartia. Muun muassa Usain Bolt on kilpaillut Ostravan Challenge-tason kilpailuissa. Muita saman sarjatason eurooppalaiskaupunkeja ovat Madrid, Rieti ja Berliini.

Tänä vuonna PNG:n budjetti pyöri 400 000 euron tuntumassa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta