Draamaa nuorten MM-viestissä: Kärkikaksikko hylättiin!

Maastohiihdon U20-ikäluokan naisten MM-viesti sai dramaattisen päätöksen, kun kilpailun kärkikaksikko Puola ja Saksa hylättiin maaliintulon jälkeen.
Etusuora: 06.03.2020 12:57Hiihto
Nuorten MM-hiihdoissa nähtiin suurta dramatiikkaa perjantaiaamuna alle 20-vuotiaiden 4 x 3,3 km viestissä. Sekä ykkösenä maaliin hiihtänyt Puola että toiseen maaliin tullut Saksa hylättiin ankkuriosuudella tapahtuneiden reitiltä poistumisten tai oikaisujen takia.

Ankkuriosuuden ensimmäinen väliaikapiste 0,9 km kohdalla herätti jo kummastusta: kärkipaikalta päätösosuudelle lähtenyt Sveitsi oli pudonnut lyhyellä matkalla kolmanneksi yli puolen minuutin päähän toisena ankkuriosuudelle lähteneestä Saksasta! Myös kolmantena päätösosuudelle sännännyt Puola oli ehättänyt selvästi Sveitsin edelle. Myös muu joukko oli jäänyt ankkuriosuuden alussa kärkikaksikolle ruhtinaallisesti.

Viestin lopussa Puola saavutti Saksan ja saapui ensimmäisenä maaliin. Hylkäysuhka oli kärkikaksikolle selvä jo maaliin saavuttaessa, sillä suuria juhlia ei Puolan ja Saksan joukkueilta nähty. Viestin voitti lopulta yllättäjä Sveitsi ennen USA:ta ja Ruotsia. Norja jäi sijalle kuusi.

Suomi sijoittui hylkäysten myötä viestissä sijalle kahdeksan. Suomen joukkueessa hiihtivät Hanna Ray, Siiri Kaijansinkko, Ida Haapala ja Jasmin Kähärä.

8.Suomi+1.24,6

Sijoilla 1 ja 2 maaliin tulleet Puola ja Saksa hylättiin ankkuriosuuden virheellisten reittivalintojen takia.