Universiadit: Nygård kuudes pituudessa, Peltomäki keihäskarsinnan ykkönen


Jukka Moisio: 09.07.2015 21:56Yleisurheilu
Universiadit: Nygård kuudes pituudessa, Peltomäki keihäskarsinnan ykkönen
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Universiadien yleisurheilu on edennyt parin päivän verran. Suomalaiset ovat esiintyneet kokonaisuudessaan positiivisesti, vaikka mukaan on mahtunut muutama niukka finaalikarsiutuminen.

Kahden päivän jälkeen paras suomalaissuoritus on nähty pituushyppääjä Sanna Nygårdin toimesta. Hän ponnisti keskiviikkona finaaliin ollen karsinnan 10. Torstain finaalissa Nygård ponnisti ennätyksensä ja kauden kärkituloksen 633. Tulos riitti komeasti kuudenteen sijaan. Nygård kilpailee kisoissa myös kolmiloikassa.


Suomalaista keihäsmainetta kisoissa kantaa Sami Peltomäki, joka esiintyi karsinnassa vakuuttavasti ja viskasi tuloksen 77,63. Alajärven Ankkureiden mies oli karsinnan paras ja finaalipaikka oli selvä. Myös pika-aituri Matilda Bogdanoff eteni finaaliin ajalla 13,48 (-1,3). Finaali juostaan perjantaina.

Ratakierroksen aituri Petteri Monni oli alkuerien 11. ja eteni välieriin ajalla 51,96. Sen sijaan Aniina Laitinen karsiutui finaalista naisten vastaavalla matkalla. Laitisen aika 58,50 riitti 11. sijalle. Finaaliin olisi riittänyt tulos 57,82, kun kilpailussa ei juostu välieriä.

Viime vuoden 10 000 metrin SM-hopeamies Anders Lindahl karsiutui finaalista harmittavasti 0,09 sekunnin erolla. Lindahl juoksi viimeisessä erässä, jossa pidettiin selkeästi erien kovinta vauhtia. Lindahlin aika oli kauden kärkitulos 3.45,10. Hän juoksee kisoissa myös 5000 meträ.

Toinen tiukan karsiutumisen kokenut suomalaisurheilija oli kiekonheittäjä Katri Hirvonen. Hän heitti 50,96 ja jäi 22 sentin päähän finaalista. Hirvonen on kuluneella kaudella heittänyt yli 55 metriä. Kilpailu käytiin kaatosateessa, joka vaikutti selkeästi tulostasoon.

Matilda Bogdanoffin alkueräjuoksu (Instagram, Anne Suoranta):Universiadit 100m aj erä 1/3. Matilda Bogdanoff hoiti siistillä alkueräjuoksulla itsensä suoraan finaaliin. Finaali 10.07.2015 klo 19.55 illalla #gwangjuuniversiade2015 #yleisurheilu #trackandfield #hurdles #coaching @matildaff
Video, jonka Anne Suoranta (@annesuoranta) julkaisi 8. 07ta 2015 klo 20.48 PDT
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta