Usain Bolt kritisoi Tyson Gayn lyhennettyä dopingtuomiota


Etusuora: 24.04.2015 14:49Yleisurheilu
Usain Bolt kritisoi Tyson Gayn lyhennettyä dopingtuomiota
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Usain Bolt on hieman yllättäen lähtenyt kommentoimaan kilpakumppaninsa sprintteri Tyson Gayn lyhennettyä dopingtuomiota. Gay antoi vuoden 2013 aikana peräti kolme positiivista dopingnäytettä ja määrättiin lopulta vuoden mittaiseen kilpailukieltoon kahden vuoden sijasta.

Gayn lyhennettyyn kilpailukieltoon vaikutti hänen toimintansa yhdessä Yhdysvaltojen anti-dopingtoimiston kanssa. Yhteistyön tuloksena muun muassa Gayn entinen valmentaja Jon Drummond määrättiin kahdeksan vuoden toimintakieltoon.

- Päätöksen kuultuani olin todella järkyttynyt. Se oli tyhmin päätös mitä olen ikinä kuullut. Hän vain puhui viranomaisille kuinka käytti aineita ja kuka häntä auttoi, Bolt lataa Runners Worldin haastattelussa.

Gay antoi positiivisen dopingnäytteen vuoden 2013 Yhdysvaltojen MM-karsinnoissa ja kilpailukiellon katsottiin myös alkaneen tuolloin. Tämä tarkoitti, että Gaylla oli mahdollisuus kilpailla jo viime kesänä. 

- Mikäli huijaat, sinut pitäisi heittää pihalle koko urheilutoiminnasta. Ei kilpailukielloilla ole mitään pelotevaikutusta mikäli niitä ei käytetä, kuusinkertainen olympiavoittaja pähkäilee.

Bolt myös totesi, ettei hän juuri odota Gayn kohtaamista. Heidän odotetaan kohtaavan ensi kesän Pekingin MM-kisoissa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta