Aikaikkuna Dohan kisarajoille umpeutuu huomenna – useampi suomalainen kiinni kisapaikassa rankingin kautta


Perjantai 6.9. on viimeinen päivä, jolloin urheilijoilla on mahdollisuus tehdä Dohan MM-kisoihin oikeuttava tulosraja. Mikäli tulosrajan tehneitä urheilijoita ei ole riittävää määrää, täydennetään osallistujajoukkoa eri lajeihin rankingin kautta.
Veijo Vaakanainen: 05.09.2019 18:57Yleisurheilu
Aikaikkuna Dohan kisarajoille umpeutuu huomenna – useampi suomalainen kiinni kisapaikassa rankingin kautta
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kun aika tulosten tekemiseen on loppumassa, on useampi suomalainen kiinni kutsussa MM-kisoihin rankingtuloksensa perusteella. Tämän lisäksi moni suomalaisurheilija pyrkii vielä parantamaan tulostaan, jotta paikka Dohan kisakoneeseen aukeaisi.

Melko rauhallisin mielin MM-kisoihin voivat jo valmistautua aitajuoksija Elmo Lakka, seiväshyppääjä Wilma Murto sekä pituushyppääjä Taika Koilahti. Lakka on tällä hetkellä rankingissa 37:s tuloksella 13,49, kun viimeisen, eli 40:n aika on 13,53. Murto on jaetulla sijalla 29 tuloksella 451, kun kisoihin otetaan 32 urheilijaa. Koilahden tulos 669 oikeuttaa puolestaan sijaan 30 ja edellä olevista urheilijoista seitsenottelija Nafissatou Thiam ja kolmiloikkaaja Caterine Ibarguen eivät edes välttämättä osallistu pituushyppyyn. Myös pituushypyssä kisapaikka aukeaa 32 urheilijalle.

Krista Tervon tilanne naisten moukarissa on puolestaan epävarmempi. Jyväskylässä heitetty SE-tulos 70.18 oikeuttaa tällä hetkellä sijaan 32, eli viimeiseen kisapaikkaan. Sara Kuivisto sen sijaan on todennäköisesti saamassa kutsun 1500 metrille, vaikka onkin tällä hetkellä ensimmäisellä varasijalla. Kuiviston edellä rankingissa ovat nimittäin estejuoksijat Anne Emilie Møller, Genevieve Lalonde sekä Marusa Mismas, jotka mitä luultavimmin eivät tälle matkalle Dohassa osallistu. 800 metrillä Kuiviston aika 2.01,85 oikeuttaa puolestaan kolmanteen varasijaan, kun viimeinen kisoihin oikeuttava aika on 2.01,81. Naisten seitsenottelussa Miia Sillman on noussut poisjääntien jälkeen ensimmäiselle varasijalle, eli vielä yhden poisjäännin jälkeen Universiadien voittotulos 6209 toisi Sillmanille myös paikan hänen uransa ensimmäisiin aikuisen arvokisoihin.

Useampi suomalainen yrittää vielä viimeisenä kisapäivänä nousta mukaan MM-kisakoneeseen. Nousukuntoinen Oskari Mörö on tällä hetkellä 400 metrin aidoissa kolmannella varasijalla ajallaan 49,47 viimeiseen kisapaikkaan oikeuttavan tuloksen ollessa 49,42. Mörö yrittää parantaa aikaansa perjantaina Espanjan Andujarissa, jossa suomalaisista mukana ovat myös pituushyppääjät Roni Ollikainen ja Kristian Pulli sekä estejuoksija Janica Rauma. Miesten pituushypyssä MM-kisoihin vaaditaan tulos 810, joka vaatisi Pullilta viiden ja Ollikaiselta kuuden sentin parannusta kauden parhaaseen. Naisten esteissä viimeinen rankingsija irtoaa tuloksella 9.45,52, joka on tällä hetkellä Raumalta vajaan neljän ja puolen sekunnin päässä.

Suomalaiset miesmoukarinheittäjät Aleksi Jaakkola, Aaron Kangas, Henri Liipola ja Tuomas Seppänen tavoittelevat vielä Somerolla paikkaa Dohaan. Viimeinen rankingsija miesten moukarissa on tällä hetkellä lukemissa 75.32. Tämän tuloksen saavuttamiseen suomalaisheittäjiltä vaadittaisiin puolestatoista kahteen ja puoleen metriin parannusta kauden parhaaseen. Keskiviikkona kauden parhaansa 58.28 heittänyt keihäänheittäjä Jenni Kangas puolestaan yrittää vielä saavuttaa Dohaan oikeuttavan tuloksen 61.22 Tukholmassa järjestettävässä kilpailussa.

Tällä hetkellä Suomen joukkueeseen kuuluu 17 urheilijaa ja lopullinen joukkueen koko lienee hieman yli 20 urheilijaa. Tämä olisi suurin Suomen joukkue MM-tasolla sitten Osakan MM-kisojen vuonna 2007.
Kaupallinen yhteistyö

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Puhdin suosituin testipaketti, Puhti-terveystarkastus antaa monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi.

  • Kaikki testit helposti ja nopeasti ilman lääkärin lähetettä
  • Selkeä ja edullinen hinnoittelu
  • Näytteenotto käy hetkessä ja tulokset yleensä jo seuraavana päivänä Oma Puhti -palveluun