Niskanen, Hakola ja Mäki mukana Vantaan SM-hiihtojen huipennuksessa - Katso sunnuntain parisprinttien joukkueiden kokoonpanot


Vantaan kolmipäiväiset SM-hiihdot huipentuvat sunnuntaina perinteisen hiihtotavan parisprinttiin.
Etusuora: 03.02.2024 18:54Hiihto
Niskanen, Hakola ja Mäki mukana Vantaan SM-hiihtojen huipennuksessa - Katso sunnuntain parisprinttien joukkueiden kokoonpanot
Kuva: Tomi Mäkipää
Ristomatti Hakola


Vantaan SM-hiihtojen kolmas ja viimeinen kisapäivä pitää sisällään kaksihenkisillä joukkueilla hiihdettävät perinteisen hiihtotavan parisprintit. Kilpailun karsinnat hiihdetään yksittäin ja finaalipaikat ratkeavat joukkueen hiihtäjien karsinta-aikojen summana.

Finaali hiihdetään yhteislähtönä siten, että kunkin joukkueen hiihtäjät hiihtävät vuorotellen 1,5 km osuuden kumpikin yhteensä kolme kertaa.

Miesten parisprintistä löytyy maamme kärkinimistä muun muassa perjantaina vapaan sprinttiä dominoinut Joni Mäki, joka hiihtää Pohti SkiTeamin ykkösjoukkueessa yhdessä Eemil Juntusen kanssa. Puijon Hiihtoseura hiihtää kokoonpanolla Valtteri Pennanen - Iivo Niskanen. Jämin Jänne marssittaa ykkösjoukkueessaan ladulle lauantain 20 km kilpailun kulta- ja pronssimiehet Ristomatti Hakolan ja Lauri Lepistön.

Jämi on kilpailun suosikki, mutta Pohdin ja Puijon lisäksi myös Kuusamon Erä-Veikot (Arsi Ruuskanen - Juuso Tossavainen) ja Imatran Urheilijat (Ville Ahonen - Miro Karppanen) mielivät voittotaistoon. Muitakin kovia kaksikkoja on mukana, joten mitalitaisto tulee olemaan herkullinen.

Naisten kirkkaimmista mitaleista mittelevät todennäköisesti tiukimmin Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski ja Anne Kyllönen sekä Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä.

Parisprintin karsinnat käynnistyvät Vantaalla sunnuntaina klo 10. Finaalit alkavat klo 12.Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta