Sotshin ampumahiihtoviestin mitalit uusjakoon – Venäjä menettää viestivoittonsa


Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on mitätöinyt kaikki Jevgeni Ustjugovin tulokset kaudelta 2013–2014. Tämä tarkoittaa sitä, että Venäjä menettää Sotshiin olympialaisten ampumahiihtoviestin voiton.
Veijo Vaakanainen: 15.02.2020 11:39Ampumahiihto
Sotshin ampumahiihtoviestin mitalit uusjakoon – Venäjä menettää viestivoittonsa
Venäläinen ampumahiihtäjä Jevgeni Ustjugovin on todettu syyllistyneen dopingrikkomukseen. Uransa jo päättänyttä Vancouverin yhteislähtökilpailun olympiavoittajaa epäiltiin dopingista aikavälillä 2010–2014. Tänään kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU päätti mitätöidä hänen suorituksensa kaudelta 2013–2014, mutta ei tätä aiemmalta ajalta.

Tämä tarkoittaa sitä, että Ustjugov saa pitää Vancouverin olympiavoittonsa, mutta sen sijaan Venäjä menettää Sotshin olympiaviestin voiton. Venäjä saavutti kotikisoissaan voiton joukkueella Aleksei Volkov, Jevgeni Ustjugov, Dmitri Malishko ja Anton Shipulin.

Venäjän hylkäämisen jälkeen olympiavoittajaksi nousee Saksa joukkueella Erik Lesser, Daniel Böhm, Arnd Peiffer ja Simon Schempp. Itävalta nousee viestissä hopealle ja pronssimitalit lähetetään Norjaan Tarjei Bölle, Johannes Thingnes Bölle, Emil Hegle Svendsenille sekä Ole Einar Björndalenille.

Ustjugovin lisäksi IBU ilmoitti mitätöineensä myös Svetlana Sleptsovan tulokset Sotshin olympiakaudelta. Vancouverin viestin olympiavoittaja Sleptsova saavutti urallaan 5 maailmancupin osakilpailuvoittoa.

Jo uransa päättäneet Ustjugov ja Sleptsova asetettiin kahden vuoden kilpailukieltoon.

Lähde: IBU:n tiedote
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta